Helyi hírek 2022. május 6. 17:00

A költészet előtt tisztelegtek a Platán iskolában

Képgaléria
A költészet előtt tisztelegtek a Platán iskolában
Egész napos gazdag és színes programok várták a platános gyerekeket április 11-én, a költészet napján. Az aulában a korábban meghirdetett versíró-, illusztrációkészítő kreatív pályázatokra készült alkotásokból készült kiállítás. 

Az iskolában dolgozó pedagógusok legkedvesebb verseit a folyosókon posztolva olvashatták az érdeklődők. Reggel iskolarádió műsor köszöntötte az ifjúságot.  Középiskolás, kedves volt tanítványaink minden alsós osztályba bekopogtak és egy-egy vidám verset tanítottak a kisiskolásoknak. Az iskolai könyvtárban játékos magyar óra zajlott. A szünetekben a 4.a és a 6.a osztály szuper meglepetés produkcióit láthatták a gyerekek. 

A nap fénypontjaként Balázs Ágnes írónő és Gáspár András színművész látogatott az iskolába. Az írónő a 3-4. évfolyamosokat varázsolta el, bemutatva a „Lufi” sorozat könyveit, András pedig a 7-8. évfolyamosoknak tartott fergeteges drámaórát. A vendégek az Informatikai és Könyvtári Szövetség és a Katona József Megyei Könyvtár jóvoltából érkeztek az intézménybe. A délutáni program a kincskereséssel folytatódott, ahol az osztályoknak az iskola udvarán elrejtett versrészleteket kellett felkutatni és kész verssé összerakni. A nap irodalmi játékkaszinóval zárult, itt a játékos kedvű felsősök nemcsak a tudásukat, hanem a szerencséjüket is kipróbálhatták. A kreatív pályázatokra sok szép és igényes alkotást készítettek a tanulók, az ünnepélyes eredményhirdetést május 3-án tartották meg.

Az alábbi diákok szerepeltek kimagaslóan:

Versírás: Gulyás Zsófia 4.a, Csanádi Barnabás 6.b, Gulyás Gabriella Lúcia 4.a,Vízhányó Janka, Szikora Viktória 7.b.

Verskirakó kreatív pályázat: Bartelmess Emma 5.b, Borbás Tamás 3.b.

Versillusztráció készítése: Heraszika Fanni 3.b, Balogh Luca 2.b, Borbás Tamás 3.b. Szécsényi Levente 6.b, Bartelmess Emma 5.b, Szász Bettina 5.a, Balla Vivien 8.b.

Könyvtári játék: Horváth-Papp Dóra 3.b, Görög Maja 6.b, Kurucsai Dana 6.b, Faragó Péter 4.a, Horváth Netta 4.a, Szabó Vilmos 4.a.

„Több a költészet! olyan épület,
Mely nyitva van boldog-boldogtalannak,
Mindenkinek…”              

                       Petőfi Sándor: A költészet

 

Kövessen minket a Facebookon is!