Helyi hírek 2022. május 7. 15:00

Tavaszi zsongás Kiskunfélegyháza szívében

Képgaléria
Tavaszi zsongás Kiskunfélegyháza szívében
Május hetedikén délelőtt rendezték meg az immár hagyománnyá vált Tavaszi virágünnepet a Petőfi-téren. A rendezvény olyannyira kinőtte magát, hogy a látogatók nemcsak a virágok színes kavalkádjában gyönyörködhettek, hanem számos kulturális programon is részt vehettek, amelyeket Kiskunfélegyháza közösségei, egyesületei mutattak be.

A műsorokat megelőzően Kovács Gyula, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tagja mondott köszöntőt. Őt követték a zenés-táncos előadások, amelyeket a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttesnek, a Félegyházi Népdalkörnek, a Citera Duónak, a Barátság Énekkarnak és a SILVER STEP Táncstúdió növendékeinek köszönhettünk. Mindezek mellett az irodalom szerelmesei a Petőfi Klub programsorozat keretében Petőfi Sándor költeményeket hallgathattak meg. A művészetek kedvelői kikapcsolódhattak a Holló László Képzőművész Kör szabadtéri alkotóműhelyében, illetve megtekinthették a Wesel Hugó fotókör alkalmi kiállítását a Hattyúház árkádja alatt.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület 12. alkalommal hirdeti meg a Virágos Félegyházáért városszépítő felhívását. A jelentkezési lapokat a városi könyvtárban, a művelődési központban, illetve a Tourinform irodában lehet leadni május 31-éig. A nyomtatvány letölthető a
www.kiskunfelegyhaza.hu vagy a www.psvk.hu honlapról, illetve beszerezhető a fentebb felsorolt intézményekben.

Tarjányi Lili

Fotó: Fantoly Márton  
             

Kövessen minket a Facebookon is!