Helyi hírek 2022. május 9. 08:00

Körkérdés – Ki a virágot szereti…

Körkérdés – Ki a virágot szereti…
Mit jelentenek önnek a virágok, a kertészkedés? Erről kérdeztük a virágünnep látogatóit.

Feketéné Rácz Mónika (37)
– Nekem a virágok egyet jelentenek a kikapcsolódással és a megélhetéssel. Főállásban én ápolónőként, a férjem termelőként tevékenykedik. Ő állítja elő a magokat és ő is szaporítja le. Én segédkezem a növények ápolásában. Több mint 7 ezer növényről gondoskodunk mintegy 3000 négyzetméteren,  nap mint nap. Ami a rohanó hétköznapokban inkább feltöltődés, mintsem munka.




Fekete Anna (12)
– Óvodás korom óta szaporítom a varjúhájakat és kőrózsákat. Ezen felül bepillantást nyerek a mindennapokban a szüleim munkájába is. Számomra ez az iskola utáni tevékenység, afféle hobbi. Elképzeléseim szerint disznövény-szaporítóként szeretnék továbbtanulni, majd ebben az ágazatban elhelyezkedni.




Peres Péter (42)
– A párom a növények szerelmese. Ezért lassan úgy néz ki a kertünk, mint egy arborétum. Személy szerint a kertészkedésből maximum az ágyáskészítéssel és a fűnyírással veszem ki a részem. Ugyanakkor nyugtatóan hat rám a kertben eltöltött idő. Ez nálunk amolyan „családépítő tréning”.




Mészár Jánosné (73)
– Mára már nyugdíjas házban lakom. Ott csak egy zsebkendőnyi kert van. De örömmel emlékszem vissza arra az időre, mikor annak idején kint laktunk tanyán, ahol több, mint 50 ezer árvácskát neveltünk. Ezeket a Felsőtemetőbe vittünk Mindenszentekkor. A termesztést, szaporítást magról végeztük és szeretettel gondoztuk őket. Ezen felül egynyári és kétnyári növényeket egyaránt neveltünk. Számomra szép emléket idéznek mind a virágok, mind a kertészkedés.

Tarjányi Lili
              

Kövessen minket a Facebookon is!