Helyi hírek 2022. május 7. 17:00

Sétára buzdít a Gyalog Balog Sétaklub Félegyháza-csoport

Sétára buzdít a Gyalog Balog Sétaklub Félegyháza-csoport
A nemrég alakult félegyházi Gyalog Balog Sétaklub Félegyháza várja mindazok jelentkezését, akik heti pár órát szeretnének mozgással eltölteni, friss levegőn, jó társaságban. A közös séták minden kedden és pénteken, 13 óra 30-kor indulnak a Petőfi-lakótelepi kispiactól.



A klub 2022 márciusban alakult az egészségesebb életmód jegyében. A csoport jelmondata: „Gyalog járunk, mint Balog, mert mi vagyunk a Gyalog Balog.”



Csorba Sándor, a botos csoport alapítója elmondta: a sétálás különösebb erőfeszítés nélkül végezhető, mindenki a saját erőnléti állapotának megfelelően tudja végezni. A Nordic walking egyesíti a gyaloglás és a sífutás előnyeit.



Lényege, hogy egy pár speciális bot és egy különleges gyaloglótechnika segítségével rendkívül hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthetjük állóképességünket, izomerőnket, mozgáskoordinációnkat és nem utolsó sorban fogyhatunk. A botok használata dinamikát, ritmust ad a gyaloglásnak. Az izmok 90%-át megmozgatja.



– Eleinte egyedül próbáltam sétálni, de úgy nagyon unalmas volt, ezért gondoltam, hogy talán lenne igény a közös mozgásra. Ezt az elmúlt 2 hónap bizonyította is, hiszen jelenlegi létszámunk már mintegy 30 fő, az idősebb korosztályból.



Általában, legalább 10-en szoktunk együtt sétálni, de ez mindig változó. Bánatomra csak 2-3 férfi van a csapatban, de bízom benne, hogy ez a közeljövőben változni fog – fogalmazott Csorba Sándor, aki három évvel ezelőtt az Egészségfejlesztési Irodának köszönhetően ismerkedett meg ezzel a mozgásformával.



– A csoportba várunk mindenkit, aki késztetést érez arra, hogy tegyen az egészségéért. Egy séta ideje 1,5-2 óra, és hetente legalább kétszer jövünk össze – kedden és pénteken – a szombat pedig tartalék nap olyanoknak, akik hétköznap nem érnek rá, vagy repetázni akarnak. A friss levegőn tett séta elsősorban egészségesebb életmódot ad, a klub pedig egy igazán jó társaságot – tette hozzá.



A
Gyalog Balog Sétaklub Félegyháza tagjai május 11-én egy Vízmű-dombi „vendégsétára” mennek a kecskeméti társklubhoz, a hónap végén pedig a Tiszakürti Arborétumba látogatnak.

G. E.

Fotó: Gyalog Balog Sétaklub Félegyháza
           

Kövessen minket a Facebookon is!