Helyi hírek 2022. május 10. 08:00

Zöldforgó élménynap a Batthyányban

Képgaléria
Zöldforgó élménynap a Batthyányban
Két évvel ezelőtt, 2020 tavaszán egyedülálló környezeti nevelési program vette kezdetét „Zöldforgó Élménynap” néven, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával, amelyre a Batthyány Lajos Általános Iskola is sikeresen pályázott.

A program célja környezetvédelmi, szemléletformáló magatartás bemutatása egy izgalmas játszóház és a legmodernebb AR/VR technológia segítségével készült kiállítás segítségével. A szervezők fontos feladata, hogy a gyerekeknek hasznos és a mindennapokban is használható információkat adjanak át a lehetséges jövőről, a kihívásokról és azok megoldási lehetőségeiről a fenntarthatóság témakörében. A foglalkozásokon interaktív módon ismerkedtek a gyerekek a környezetvédelem jelentőségével.

Befejezésül, az élménydélelőtt zárásaként az Alma együttes koncertjét hallgathatták meg a tanulók. A tíz dalból álló előadás tartalmazta a legnépszerűbb slágereket, amelyekhez tematikusan, a környezetvédelemmel foglalkozó dalok kapcsolódnak, hozzájárulva a zenei, testi neveléshez is.

Jernei Anikó tanító, iskolai koordinátor véleménye szerint a 4-6. osztályos gyerekek és a résztvevő pedagógusok egyaránt örültek, hogy részesei lehettek ennek a rendkívül innovatív programnak, amelynek szakmai hátterét a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége nyújtotta.

Fotó: batthyanysuli.hu, facebook.com/zoldforgo/  
                           

Kövessen minket a Facebookon is!