Program 2022. május 11. 16:00

Kultúrsarok – A köztünk élő művészet

Kultúrsarok – A köztünk élő művészet
Május 13-án, pénteken ünnepélyes keretek között nyitják meg a „Miénk itt a tér” szabadtéri kiállítást, amely huszadik jubileumát ünnepelve három helyszínen várja a művészet iránt érdeklődőket.



Hosszú idő telt el azóta, hogy 2002-ben Lantos Szabolcs, Fekete László és Kovács-Csonka Szilvia megálmodott egy akkor még merőben újfajta szemléletű kiállítást. A kezdeményezés a „Miénk itt a tér” nevet viselte és legfőbb célja az volt, hogy a helyi művészek alkotásait kivigyék az emberek közé, a mindennapi élet forgatagába, oda, ahol mindenki akarva-akaratlanul találkozhat a művészet sokszínű látásmódjaival.



Az évek során mind a tér, mind a kiállítás rengeteget változott, de eszmeiségében változatlan maradt. Idén, a huszadik jubileum alkalmából a szervezők a fotóművészet szépségét szeretnék a középpontba állítani helyi és nemzetközi alkotók munkáin keresztül, amelyhez három helyszínt választottak ki.



Május 13-án, pénteken 17 órakor az Ágyú Kézműves Sörgalériában nyílik meg Sławomir Grzanek és Dominika Cybuch lengyel fotográfusok kiállítása. Alkotásaiban elsősorban a modern hatások köszönnek vissza, erős színhasználatuk és absztrakt témáik lehengerlő benyomásokat fognak kelteni a nézőkben. A programok ezután az „Art-Turka” Holló-kör galériájában folytatódnak 19 órakor, ahol Gyöngyösi Sándor és Gyöngyösiné Ónodi Gyöngyi kiállításának megnyitója kezdődik. Itt a Wesel Hugó Fotókörhöz tartozó alkotók lélegzetelállító víz alatti képeit tekinthetik meg az érdeklődők. A napot a Petőfi-téri nagy kiállításmegnyitó zárja 20 órakor, ahol a Wesel Hugó Fotókör és a lengyel Lódzi Fotóművészek Társaságának alkotásaiból nyílik meg az esemény fő helyszíne. Köszöntőt mond Csányi József polgármester, aki nem csupán a szabadtéri kiállítást indítja útjának, hanem a Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivált is.

A „Miénk itt a tér” mindenki számára megtekinthető május 13-a és 23-a között a fentebb említett helyszíneken.
               

Kövessen minket a Facebookon is!