Helyi hírek 2022. május 11. 10:00

eTwinning a József Attila iskolában – 3. rész

eTwinning a József Attila iskolában – 3. rész
A harmadik projektben (C.A.R.E. – Creative Areas for Reusable Environment – Kreatív területek fenntartható környezet megvalósítására) tíz hatodikos tanuló munkálkodott angoltanáruk, Szana Andrea irányítása mellett. Hét ország (Törökország, Olaszország, Horvátország, Románia, Grúzia, Makedónia és Magyarország) 13 diákcsoportja működött együtt a feladatok megoldása során.

Évek óta egyik fő témája az eTwinning projekteknek a környezetvédelem, az újrahasznosítás és a fenntartható jövő. Ez a program így teljes mértékben illeszkedett a közös európai oktatási projektek vonulatába. 



A minden eTwinnning projekt részét képező logókészítés és bemutatkozó feladatok mellett a tartalmat a környezettel kapcsolatos tevékenységek tették ki. Elsőként a közvetlen környezet tisztává tételét kellett megoldani. Az intézményben már évek óta használatban lévő szelektív gyűjtőknek jutott nagy szerep. A gyerekek a mindennapokban is megszokták már, hogy a keletkező szemetet a megfelelő módon ezekben helyezzék el.



Mivel a projekttevékenységek egy közös internetes platformon zajlanak, különös hangsúlyt kap a biztonságos internethasználat. Minden év február elején egy napot nemzetközi szinten is a biztonságos internet napjává neveznek ki. Ezt a józsefes gyerekek egy online találkozó keretében ünnepelték külföldi társaikkal.



A kreatív írást egy közös történet létrehozása közben gyakorolták a tanulók. A történet főszereplői a „3R” voltak (Reuse-Használd fel újra, Reduce-Csökkentsd és Recycle – Hasznosítsd újra). Ezúttal a tanárok is kaptak feladatot – nekik kellett a történet részleteit felolvasni az alkalmazásban, így tulajdonképpen egy hangoskönyv született.

A Víz világnapja alkalmából egy dal részleteinek felvétele után közös videó készült. Az erdő hetében, márciusban az erdőirtás ellen és az erdők megóvása érdekében készítettek a gyerekek plakátokat és írtak szlogeneket.

A József Attila iskola tanulói igazi környezetvédelmi projektet valósítottak meg külföldi partnereikkel.

Kövessen minket a Facebookon is!