Sport 2022. május 12. 17:30

Régiós döntőt nyert az FTSI serdülő fiú kosárlabdacsapata

Régiós döntőt nyert az FTSI serdülő fiú kosárlabdacsapata
Tiszaújvárosba utaztunk vasárnap, kissé foghíjasan, sérülések és iskolai elfoglaltság miatt.

Az első meccset kicsit nyögvenyelősen kezdtük, lehet, hogy a hosszú út, a korai indulás is oka lehetett ennek. Ami biztos volt az az, hogy készültünk az ellenfeleinkre ezen a tornán, kielemeztünk minden játékost, videókat néztünk, viszont a nyíregyházi csapat egy váratlan meglepetéssel készült. Egy kb. 195 centi magas, 13 éves fiú került az összeállításunkba, aki az egész bajnokság során egyetlen meccsen sem szerepelt, mivel az alkata miatt végig az idősebbeknél játszott. Ezért sajnos, belőle nem tudtunk felkészülni. Meg is lepett bennünket elég szépen, hiszen a magasságához képest elég gyors játékosról van szó. Kiemelném: a mi csapatunk legmagasabb játékosa kb. 180 cm, ami nagyon is számít ebben a korosztályban. Ezzel a tudattal és gyenge kezdéssel a félidőre 7 pontos hátránnyal mentünk.

Nagyon össze kellett rázni a csapatot az öltözőben a félidei szünetben. 10 percünk állt rendelkezésre, hogy felébredjünk és kitaláljunk új taktikát a nagy fiúval szemben. Szerencsére sikerült, hamar átvettük a vezetést a második félidőben és nagyobb előnyre is szert tennünk, ami nyugodt végjátékot jelenthetett számunkra. Ez lelkileg már segített a döntőre készülni a régi ismerőseink, a Békés csapata ellen, akik előttünk könnyedén nyertek a házigazdákkal szemben.

A második meccset, a Békés ellen játszottuk. Ismertük őket elég jól, nagyon jó csapatról van szó, hiszen a bajnokságban már egyszer kikaptunk tőlük. Tudtuk, honnan várható a legnagyobb veszély ezen a mérkőzésen. A srácok maximálisan koncentráltak, betartva a mérkőzés előtt megbeszélt utasításokat. Az elejétől a végéig magabiztosan játszottunk, végig uraltuk a meccset, nem engedve az ellenfélnek, sportbarátainknak hogy visszajöjjenek pontilag a meccsbe.

Köszönöm a srácoknak ezeket a mérkőzéseket, a szülőknek, akik eljöttek ilyen messzire is biztatni bennünket, és a segédemnek, Ficsór Misinek is!

Május 8., vasárnap –  Tiszaújváros, régiós döntő

Félegyházi TSI – Nyíregyházi EÖTVÖS/A: 77 – 62
(17:17, 13:20, 26:10, 21:15)

FTSI: Abonyi 43, Kincses,16, Seéberger 8, Sörös 4, Nagy 3, Trifont 3, Molnár, Máriás, Horváth, Mészáros


Félegyházi TSI – Békési SzSK: 76 – 59
(20:18, 15:6, 19:13, 22:22)

FTSI: Kincses 22, Abonyi 20, Seéberger 14, Trifont 8, Nagy 8, Sörös 4, Mészáros, Horváth, Máriás, Molnár


Vladimir Vujadinovic edző
                  

Kövessen minket a Facebookon is!