Helyi hírek 2022. május 20. 12:00

Felsőfokú továbbképzéseket indít Kecskeméten a Gál Ferenc Egyetem

Felsőfokú továbbképzéseket indít Kecskeméten a Gál Ferenc Egyetem
Négy új – főleg szociális és mentálhigiéné területeit felölelő – felsőfokú továbbképzést hirdet Kecskeméten a Gál Ferenc Egyetem Bolberitz Pál Intézete. A képzésekre augusztus 19-éig lehet jelentkezni.

A Gál Ferenc Egyetem kecskeméti Bolberitz Pál Intézete, a Kecskeméti Szakképzési Centrummal együttműködve, négy felsőfokú továbbképzést – mentálhigiéné az óvodában, iskolában szakterületen pedagógus szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzési szak; egészségfejlesztő mentálhigiéné szakirányú továbbképzési szak; iskolai szociális munka szakirányú továbbképzési szak; alkalmazott szociális gerontológia szakirányú továbbképzési szak – hirdet a már diplomával rendelkezőknek.

A szeptemberben induló szakokra augusztus 19-éig lehet jelentkezni




– Egyházi és társadalmi küldetésünk, hogy hasznos képzéseket kínáljunk, ott és olyan szakokat indítsunk, amire és ahol szüksége van a helyi társadalomnak. Amellett, hogy Szegeden teológiai képzést nyújtunk, Békéscsabán gazdasági, Szarvason pedagógiai, Gyulán egészségtudományi és szociális szakokat indítunk – hangsúlyozta dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Egyetem rektora. Kiemelte: az intézmény, mint a közép- és dél-alföldi régió katolikus egyeteme, a szülőföldön maradás segítését és a családok támogatását tűzte ki céljául. Az intézmény számára kiemelt fontosságú a társadalom kihívásainak megfelelő tudásátadás, a folyamatos szakmai fejlődés támogatása, valamint a gyakorlatorientált és biztos egzisztenciát jelentő képzések nyújtása.

– Kecskeméti hivatásképzéseinkkel is az a célunk, hogy a legmagasabb szintű ismeretekkel erősítsük meg a családokkal, a gyerekekkel és az idősekkel foglalkozó személyeket, speciális tudást kínáljunk az óvodában, iskolában, idősotthonokban dolgozó szakembereknek. Valamennyi képzésünk központi eleme a szeretet gyakorlatára való képesség, a szeretettel való gondoskodás másokról, legyenek azok gyerekek vagy épp idős emberek – fogalmazott dr. Kozma Gábor. Mindehhez a legkiválóbb partnerektől kapunk támogatást. A Kecskeméti Szakképzési Centrummal már több mint két éve együtt dolgozunk, az új képzésekben is számítunk a centrum kiváló oktatóira. A kettő, három és négy féléves képzésekre jelentkezők a magas szintű elméleti és gyakorlati oktatás mellett, szellemi és mentális támogatást kapnak a sikeres tanulmányokhoz, vallási hovatartozástól függetlenül – tette hozzá.

Képzések mentálhigiéné, iskolai szociális munka és gerontológia szakirányokon

A mentálhigiéné az óvodában, iskolában szakterületen pedagógus szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzési szak célja olyan szakemberek képzése, akik egységben látják a köznevelés rendszerét, benne a mentálhigiéné szerepét. A képzésben résztvevők a gyakorlatban hasznosítható, azonnal felhasználható ismereteket és módszereket sajátíthatnak el. Az egészségfejlesztő mentálhigiéné szakirányú továbbképzési szak célja, hogy a résztvevők olyan tudást szerezzenek, amely birtokában készek és képesek promóciós és prevenciós munka folytatására a mentálhigiéné és egészségfejlesztés területén.

Az iskolai szociális munka szakirányú továbbképzési szak célja, hogy a résztvevők olyan elméleti, módszertani és gyakorlati tudást szerezzenek, amely birtokában készek és képesek rendszerszerűen elemezni a családokban, közösségekben, iskolai keretek között zajló folyamatokat, felismerni és hatékonyan kezelni a szociális problémákat, megelőző projekteket kidolgozni és támogató szolgáltatásokat kiépíteni.

Az alkalmazott szociális gerontológia szakirányú továbbképzési szakon pedig olyan szociálgerontológus szakemberek képzése folyik majd, akik a korszerű gerontológiai ismeretekre alapozva képesek az idősellátás valamennyi területén átfogó, komplex pszichoszociális segítő tevékenységet végezni, és egy integrált egészségügyi és szociális keretben az ápolási gondozási feladatokat ellátó társszakmákkal együttműködni.


A képzésekről és a jelentkezés feltételéről részletes információ olvasható a Gál Ferenc Egyetem honlapján.

G. E.

Fotó: Gál Ferenc Egyetem
     

Kövessen minket a Facebookon is!