• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • Jót enni egy jó ügy érdekében, avagy az első Jótékonysági Palacsintafesztivál Kiskunfélegyházán
Helyi hírek 2022. május 14. 17:15

Jót enni egy jó ügy érdekében, avagy az első Jótékonysági Palacsintafesztivál Kiskunfélegyházán

Képgaléria
Jót enni egy jó ügy érdekében, avagy az első Jótékonysági Palacsintafesztivál Kiskunfélegyházán
Május 14-én délután hagyományteremtő céllal rendezték meg az első Jótékonyági Palacsintafesztivált Kiskunfélegyházán a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium udvarán.

A rendezvény főszervezője a Vasutas Motoros Egyesület, amelynek képviselői beszélgetésünk alkalmával elmondták, a rendezvény valódi célja, hogy a hosszú ideig tartó bezártság után végre kimozdulhassanak az emberek otthonaikból. Mindezt úgy, hogy közben jót esznek a jó ügy érdekében. Beszélgetésünk során rámutattak arra is, hogy komoly erőfeszítéseteket tesznek a vasutasok, a vonatközlekedésben dolgozók pozitív megítélésért is, hiszen az elmúlt időszakban történt vonatbalesetek komolyan beárnyékolják azt. Remények szerint egy olyan fesztivál indul útjára ezen a napon, amelyet a későbbiekben évről évre nagyobb érdeklődés övez majd, és afféle körutazásként az ország különböző városaiban is megrendezik majd.

A fesztiválon több sátor alatt sültek a különlegesebbnél különlegesebb ízű és színű palacsinták. A gyermekek kedvence a színes tésztából készült édesség volt. Javarészt helyi vagy helyi érdekeltségű vállalkozók csapatai készítették el ezt a méltán népszerű desszertet azzal a céllal, hogy a befolyt összeget az általuk kiválasztott magánszemélynek vagy szervezetnek adják. Az alapanyagokat helyi vagy környékbeli termelők, cégek ajánlották fel, így a főbb összetevőkről a vállalkozó szellemű csapatoknak nem kellett gondoskodni.

A gyermekeknek többféle, természetesen palacsintával kapcsolatos versennyel kedveskedtek, amiket egytől-egyig vidám hangulat övezett. Tökéletes családi program volt ez, hiszen a palacsinta szeretete összehozta az embereket.

Tarjányi Lili

Fotó: Fantoly Márton
                

Kövessen minket a Facebookon is!