Helyi hírek 2022. május 14. 15:00

Szőri Mihály Emlékhét a Darvasban

Képgaléria
Szőri Mihály Emlékhét a Darvasban
Április 25-e és 29-e között rendezték meg a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskolában a Szőri Mihály Emlékversenyt. Az egyhetes programmal az egykori matematika-kémia szakos tanáruk előtt tisztelegtek, aki az informatikai újítások bevezetéséért is sokat tett.

A felső tagozatos tanulók három tantárgy ismeretanyagából mérték össze tudásukat. Mivel Misi bácsi szívesen sakkozott, ezért ez a játék is a vetélkedő feladatai közé tartozott. A bajnokságot Karsai István, a helyi NB II-es csapat tagja, egykori megyei bajnok, valamint Seres László nemzetközi versenybíró, a Bács-Kiskun Megyei Sakkszövetség főtitkára felügyelték.

A gyerekek nagy lelkesedéssel vettek részt a megmérettetésen. Az ünnepélyes eredményhirdetés április 29-én volt, ahol Jankovszki Zoltánné intézményvezető asszony tartott rövid megemlékezést az iskola máig sokat emlegetett, megbecsült tanáráról, aki szabadidejében szívesen sportolt és a korábban nagyon népszerű Vándortábor szervezőjeként sokat túrázott.



A díjátadón dobogóra állhattak a legjobban teljesítő gyermekek, akik oklevélben és tárgyi jutalomban részesültek.

A legeredményesebb versenyzők 5-6. évfolyamon: 1. Gulyás Barna 5.a, 2. Fábián Anna 6.a, 3. Vágó Lídia Blanka 5.b osztályos tanulók.

7-8 évfolyamon a legtöbb pontot szerezték: 1. Ladányi Levente 7.a, 2. Urbán Szabolcs 8.a, 3. Such Balázs 7.a  osztályos tanulók.

Külön meglepetésként a tanulók legnagyobb örömére Szabóné Demeter Edit és Trombitás Péter szaktanárok izgalmas és látványos kísérleteket mutattak be szárazjéggel. A programot a Szőri Mihály-terem előtti közös koszorúzás zárta. Az emlékhét szervezésében és lebonyolításában jelentős szerepet töltött be Vásárhelyiné Ficsór Katalin intézményvezető-helyettes, Vereb János informatikus és Szabó Károly munkaközösség-vezető.

                   

Kövessen minket a Facebookon is!