• Kezdőlap
  • Hírek
  • Program
  • Mezősi Ágnes művészetének egyensúlya jelenik meg a pénteken nyíló tárlaton
Program 2022. május 19. 14:00

Mezősi Ágnes művészetének egyensúlya jelenik meg a pénteken nyíló tárlaton

Mezősi Ágnes művészetének egyensúlya jelenik meg a pénteken nyíló tárlaton
Egyensúly címmel, tárlata nyílik Mezősi Ágnes fotóművésznek május 20-án, pénteken, 17 órakor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A tárlatot Kiss Czakó Imre, a Wesel Hugó Fotókör vezetője nyitja meg.



Mezősi Ágnes a tárlatról elmondta, hogy az ő egyensúlya látható majd a kiállított képeken, hiszen ő így egész: benne a digitális, a geometria, a Breuer és a kísérletek.

– Belőlem születő képek ezek. Talán furcsa is lesz együtt látni az egészet, mintha nem is egy ember készítette volna. Sokszor magam számára is szokatlan, de kell így egybe látni az egészet, hiszen amikor elegem van a digitálisból, akkor nyúlok a többihez és az teljesen más – mondta a fotóművész.



Mezősi Ágnes nemrégen érkezett haza külföldről, hiszen évek óta művészetében hangsúlyos téma, a Bauhaus mesterének, a világhírű magyar építésznek, formatervezőnek, Breuer Marcellnek munkáiból, az általa született épületek képeiből készült katalógust, könyvet kiadni. Ez a munka márciusban Németországba, majd Franciaországba szólította.  A teljes sorozatból 4 épület hiányzik, akkor lesz hiánytalan a katalógus. Nagyon értékes anyag tulajdonosa lesz Mezősi Ágnes, ha sikerül a terve: egyedüli művész lesz, akinek a birtokában minden Breuer-épületnek a fotói megtalálhatók. Munkájának missziója, hogy itthon is olyan tisztelet és ismertség övezze az építészt, mint külföldön. Egyelőre támogatások és pályázatok segítségével utazik és fotózik Ágnes, aki mélyen hiszi, hogy álmát sikerül megvalósítania.

A május 20-án nyíló kiállítás természetesen ezen utak képi anyagaiba is enged betekintést. A tárlat június 11-éig látható.
                           

Kövessen minket a Facebookon is!