Helyi hírek 2022. május 15. 07:00

Mazsorettekkel telt meg a város

Képgaléria
Mazsorettekkel telt meg a város
Az ország különböző városaiból érkeztek fellépők május 14-én a 22. Kiskun Országos Mazsorett Fesztiválra. A Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület és a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség közös rendezvényén négy korcsoportban mutatták meg tehetségüket a versenyzők, a zsűri és a közönség előtt.

Kiskőrösről, Szeghalomról, Egerből, Füzesgyarmatról, Soltról, Zsadányból és Vésztőről is érkeztek mazsorettek a 22. Kiskun Országos Mazsorett Fesztiválra. A csoportokat a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar Tóth László karmester vezényletével vezette fel a Kossuth utcán a városházától a Kossuth Lajos iskoláig, ahol a fesztiválozókat Csányi József polgármester köszöntötte. Elmondta: a város életében a mazsorett fesztivál hosszú évek óta kiemelt szerepet tölt be, a városalapítók napi ünnepségsorozat megnyitójaként tekintenek a programra. – Büszkék vagyunk arra, hogy otthont adhatunk ennek a rendezvénynek, és arra is, hogy Kiskunfélegyházán immár 30 éve működik mazsorett együttes. Köszönöm Jankovszki Zoltánné Andrea munkáját, aki 30 éve vezeti az együttest, és minden évben megszervezi ezt a fesztivált – fogalmazott Csányi József. A polgármester azt is elárulta, hogy személyesen is kötődik a mazsoretthez, mivel lánya és felesége is mazsorettezett korábban. Köszöntője végén a csapatoknak eredményes versenyzést és sok kiemelt arany díjazást kívánt.

A fesztiválon a megmérettetés négy korcsoportban zajlik, 6-10, 10-14, 14-18 éves és felnőtt korosztályok szerint. Show kategóriában minden résztvevő csoport két számot mutatott be, amelyeket szakmai zsűri értékel bronz, ezüst, arany és kiemelt arany oklevél-díjazással. A fesztiválon a II., III. és felnőtt korcsoportoknak alkalmuk nyílik pom-pom kategóriában is megmérettetni magukat.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton  
                 

Kövessen minket a Facebookon is!