Helyi hírek 2022. május 17. 15:00

eTwinning a József Attila Iskolában – 4. rész

eTwinning a József Attila Iskolában – 4. rész
Creating a world of love, peace, joy and harmony – Legyen a világban szeretet, béke, öröm és harmónia. Ezúttal ismét a hetedikeseknek jutott a lehetőség, hogy tanórán kívüli tevékenységek során is fejlesszék angol nyelvi készségeiket. A foglalkozások osztályfőnökük és angoltanáruk, Szana Andrea vezetésével folytak.

A program különlegességét az adta, hogy a résztvevők között nem csak eTwinning partner országokat találhatunk. Valójában egy globális projektről van szó, amelyben Európából lengyel, török, román, ukrán és magyar diákcsoportok dolgoztak. A világ többi részéről kínai, indiai, indonéz, maláj, marokkói, jordániai és argentin gyerekek végezték a feladataikat. A cél az volt, hogy a különböző kultúrájú népek a tevékenységeken keresztül megismerjék egymás szokásait, életmódját, a tanulók érzékenyebbé váljanak és toleránsak legyenek más országok lakóival szemben. Az egymás felé irányuló tisztelet képes ledönteni a határokat és túllépni a kulturális különbségeket, felébreszteni a szolidaritás érzését. Az egymás kultúrájának elfogadásán alapuló kapcsolatok bizalmat teremtenek, és hozzájárulnak a gyerekek morális fejlődéséhez.



A fő tevékenységek között szerepelt az országokat bemutató videók készítése és összegyűjtése egy közös platformon. A bemutatókhoz más országok diákjai írtak kérdéseket, amiket utána minden csapat megválaszolt. Sok érdekességet tudtak meg a gyerekek. Izgalmas feladat volt, amikor egy hagyományos étel receptjét kellett leírni, majd egy másik nép ételét el is kellett készíteni. A józsefes gyerekek ukrán krumplis palacsintát készítettek. Az internetbiztonsággal ebben a projektben is online találkozó formájában foglalkoztak a résztvevők.



Februárban az anyanyelv nemzetközi napja alkalmából újabb rövid videók készültek, amelyekből egy közös kisfilm jött létre. Márciusban az Ukrajnában zajló szomorú események adtak feladatot a diákoknak – támogató plakátokat készítettek.

Ebben a projektben három nagyon komoly közös produktum született. Az első egy e-könyv az emberi értékekről, mint például vendégszeretet, nagylelkűség, őszinteség, harmónia, barátság, empátia és még továbbiak. A következő egy, a projekt címét a sorok első betűiben rejtő, közös vers alkotása volt, ami nagyszerűen felszínre hozta a gyerekek kreativitását. Végül egy e-magazin készült, aminek témája a játék volt. Nagyszerű cikkek születtek és komoly angol írásgyakorlat volt ez egy új alkalmazás megtanulása közben.

Tartalmas, komoly, a lelket is megmozgató munkát végeztek a József Attila Iskola hetedikesei nemzetközi partnereikkel.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!