Helyi hírek 2014. november 9. 08:15 Forrás: Petőfi Sándor Városi Könyvtár

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázatfigyelő szolgáltatása.

Jelentkezz az 5. Molyos Könyvjelzőtervező pályázatra!

Miért: Hogy legyen mivel meglepni a hatodik Moly-szülinapon a molyokat.(A Moly-szülinap november végén lesz, részletek hamarosan!) Hogyan: Egy ember legfeljebb 3 tervvel pályázhat, és csak egy helyezést érhet el (értelemszerűen a legjobb helyezést elért alkotása számít). A könyvjelző mérete 155×45 mm lesz, ezért kérünk, hogy ilyen arányú képpel pályázz.



A nyomdának fontos az is, hogy nagy méretben kapják meg a képet, tehát például egy 1860×540 pixeles kép éppen megfelelő lenne. De lehet ennél nagyobb is, csak az arányokra ügyelj. A kép legszélére ne tervezz semmilyen fontos elemet, kell egy kis ráhagyás az esetleges nyomdai pontatlanság miatt. Bármilyen technikával készült könyvjelzőtervet szívesen látunk, de csak saját alkotással pályázz! (Ezúttal montázs esetén is csak saját képekből készült tervet fogadunk el.)

Amennyiben az előző könyvjelzőtervező pályázatokra készült terveid megfelelnek a kitételeknek, nyugodtan nevezhetsz újra ugyanazokkal most is. A Moly logója mindenképpen meg fog jelenni a könyvjelzőn (minimum 15×10mm méretben). Számold bele, hagyj neki helyet! A beküldött terven ne szerepeltesd a logót, csak ha feltétlen szükséges! A nyomdába küldés előtt mi fogjuk rárakni. Fontos! Ezúttal is tematikus lesz a pályázat! A következő kulcsszavak felhasználásával alkosd meg a könyvjelzőt: könyvek, karácsony, olvasás Kerülendő kulcsszó: bagoly. Az elkészült művet a felhasználóneveddel együtt az [email protected] címre küldd el, Könyvjelző tárggyal és írd bele a felhasznált kulcsszavakat is! Ha a beküldéstől számítva 48 órán belül nem kapsz visszajelzést, mindenképpen jelezd az Üzenet a Molynak oldalon keresztül a problémát.

Nevezési határidő: 2014. november 10. 18:00

Elbírálás: A nevezési határidő után minden beérkező pályamű felkerül az őt megillető helyre az Ötödik könyvjelzőtervező pályázat nevű polcon, de név nélkül. A polcon az ismert csillagozós módszerrel tudsz majd szavazni a neked tetsző könyvjelzőkre. Nyugodtan szavazhatsz a sajátodra is és az összesre, ami tetszik. A nyertes az lesz, aki a legtöbb csillagot kapja, a második a második legtöbbet és így tovább.

Szavazási határidő: 2014. november 15. 18:00.

Díjazás: 1. díj: A könyvjelződ megjelenik nyomtatásban, több száz moly örömére, valamint kapsz egy év pro tagságot! (Az első helyezett azonban nem pályázhat a következő egy évben.)

2. díj: Egy év pro tagság és lehetőség, hogy indulj a következő pályázaton is!

3. díj: Fél év pro tagság és lehetőség, hogy indulj a következő pályázaton is!


 

Fordításban újjászületve

William Butler Yeats 1865-ben született, tehát 2015-ben ünnepeljük a 150 éves születési évfordulóját. Ebből az alkalomból a Magyar Yeats Társaság és az EFACIS (European Federation of Associations and Centres of Irish Studies - Európai Irlandisztika Központok és Társaságok Szervezete) felhívást tesz közzé Yeats-művek (újra)fordítására, mely három pályázatot foglal magában: I. Versfordítói pályázat. II. Dráma- és esszéfordítás. III. Yeats és a társművészetek – kreatív művészeti pályázat. A pályázat részletes kiírása itt olvasható: napkut.hu.

Beérkezési határidő: 2014. 11. 30.
 

A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben.

hétfő: zárva
kedd, péntek: 9-17 óráig
szerda, csütörtök: 12-17 óráig
szombat: 8-12 óráig

e-mail: [email protected]
honlap: www.psvk.hu
 

Kövessen minket a Facebookon is!