Helyi hírek 2022. május 19. 09:00

Szent Flórián napján elismerték a félegyházi tűzoltókat is

Képgaléria
Szent Flórián napján elismerték a félegyházi tűzoltókat is
A tűzoltók napján, Szent Flóriánnak, a tűzoltók védőszentjének ünnepén rendezték meg idén is a megyei tűzoltónapi állománygyűlést és tűzoltómajálist. A Bács-Kiskun megyei tűzoltók ezúttal Kalocsán találkoztak, hogy közösen ünnepeljenek és elismerjék a hivatásukban kiemelkedően helytálló bajtársaikat.

Az alábbiakban azokat a Kiskunfélegyháza térségében dolgozó tűzoltókat mutatjuk be, akik a Flórián-napi ünnepségen elismerésben részesültek.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Németh László tűzoltó főtörzsőrmestert, a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét.

Németh László 1996 októberében került a Kiskunfélegyházi Tűzoltóság állományába, azóta folyamatosan gépjárművezetőként teljesít szolgálatot. Munkáját mindig nagy elhivatottsággal, élethivatásként végezte, segítő hozzáállásával, precizitásával sokat tesz a szervezet gépjárműveinek karbantartásáért, javításáért, üzembiztonságáért. A rábízott gépjárművek kezelését, technikai paramétereit, oltástechnikai jellemzőit kifogástalanul ismeri. A közúti közlekedés szabályainak ismereteit folyamatosan szinten tartja, a változásokat önképzés keretében sajátítja el. Az eltelt időszak alatt rendkívül nagy gyakorlatra tett szert gépjárművezetői beosztásában, amit jól tud kamatoztatni az új tűzoltógépjárművek rendszerbe állítása során is. Elöljárói és kollégái mindig számíthatnak megbízható segítségére, konstruktív javaslataival és meglátásaival nagymértékben hozzájárul a szakmai feladatok magas szintű végrehajtásához. A munkához, a kollégákhoz, illetve a szervezethez való hozzáállása példaértékű. Szakmaszeretetét és hivatástudatát, a szervezethez való lojalitását rendkívül hosszú pályafutása is tanúsítja. Felelősséggel gondolkodó, megbízható, jól felkészült szakember.

Petőfiszállás Község Önkormányzata elismerésben részesítette Vidéki Mihály tűzoltó századost, a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokát.

2021. február 11-én, Petőfiszálláson, a felújítás alatt álló vasútállomás épületében keletkezett tűz. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzoltók az oltási munkálatok közben négy gázpalackot vittek ki az épületből, amelyek közül egy palackot hőhatás ért, azt egy vízsugárral visszahűtötték. A tűz gyors és szakszerű megfékezésében kimagasló munkát végzett Vidéki Mihály és csoportja, amelynek köszönhetően az épület csekély mértékben károsodott. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata elismerésben részesítette Tapodi Richárd tűzoltó törzsőrmestert, a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét.

Tapodi Richárd 2010 augusztusa óta hivatásos tűzoltó. Beosztott tűzoltóként kezdte pályafutását, jelenleg gépjárművezetői beosztást lát el. Munkájára igényes, mindig a maximumra törekszik. Káreseteknél kiválóan dolgozik, szakmai tudása kiemelkedő. Sportban nagyon aktív, a tűzoltóság sportéletének meghatározó alakja. Számára nagyon fontos a hivatástudat és a szervezet iránti lojalitás. A feladatokat kreatívan oldja meg, szakmai elméleti és gyakorlati ismereteit magas szintre fejlesztette.

Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elismerésben részesítette kiemelkedő munkája elismeréseként Szántai Attila tűzoltó zászlóst, a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét.

Szántai Attila 2007 júliusától hivatásos tűzoltó. Szakmailag jól felkészült, ismereteit a gyakorlatban is alkalmazza. A szervezet iránt különösen lojális. Autószerelő ismereteivel a tűzoltóság gépjárműveinek karbantartásában, fejlesztésében kiemelkedően élen jár. Műszaki megbízotti feladatokat is ellát, amivel nagyban hozzájárul a műszaki biztonsági tiszt munkájához. Tűz- és káreseteknél nagy segítséget nyújt a szolgálatparancsnoknak. Sikeresen részt vesz csoportja fiatal tűzoltóinak kiképzésében is. Az új beosztás támasztotta követelményekhez gyorsan alkalmazkodott, nagy lelkesedéssel, idejét nem kímélve végzi munkáját. Tűzoltó pályafutása során részt vett több jelentős tűzeset felszámolásában. Kiemelkedő a 2012-es Bugaci V-ös, valamint a 2015-ös Orgovány-Kaskantyúi V-ös kiemelt erdőtűz során végzett munkája.
                   

Kövessen minket a Facebookon is!