Helyi hírek 2022. május 18. 15:00

Testvérvárosi küldöttség járt Bagnols-sur-Cèze-ben

Testvérvárosi küldöttség járt Bagnols-sur-Cèze-ben
Négyfős küldöttség tett látogatást Kiskunfélegyházáról május 4. és 9. között a francia testvérvárosban, a festői szépségű Provanceban található Bagnols-sur-Cèze-ben. A programra mintegy 50 vendég érkezett a település angol, belga, olasz, lengyel, német, spanyol és magyar testvérvárosaiból.

Az élményekről a félegyházi delegáció tagja, Szabó Erzsébet számolt be lapunknak, aki elmondta azt is, hogy a valaha nagyon pezsgő, de a világjárvány miatt megtorpant külkapcsolati aktivitás újraindítására egy új egyesületet hoztak létre, Barátok Határok Nélkül elnevezéssel, amelynek ő lett a vezetője. A mintegy húszfős alapítói kör szeretné a létszámot folyamatosan bővíteni.



– A mostani találkozó témája – ahol a félegyházi küldöttség tagjai meghívott vendégként vettek részt – Európa jövője volt, és egy nyertes uniós pályázat keretében valósult meg. A résztvevőket családoknál szállásolták el, ami a különböző országokból érkező vendégek számára lehetőséget kínál a fogadó családok életének, szokásainak megismerésére és a nyelvgyakorlásra is.



A program keretében Nîmes városában megnéztük a Romanité (római kor) múzeumát, vendégeskedtünk az Európa Házban, részesei lehettünk egy színházi produkciónak, Európa témakörben rendezett konferenciának, jártunk kiállításon és részt vettünk közös eseményeken, játékokon, étkezéseken. A látogatást Európa napjának megünneplése zárta – számolt be Szabó Erzsébet a tartalmas programról, majd köszönetét fejezte ki a szervezőknek és a fogadó családoknak. Mint mondta, a testvérvárosi találkozások sora a nyáron tovább folytatódik: júniusban a másik francia testvérváros, Die fogad öt főt Félegyházáról, augusztusban pedig Châtillon en Diois művészeti fesztiválján vesz részt öt helyi képzőművész.

                          

Kövessen minket a Facebookon is!