Sport 2022. május 18. 17:30

Visszatérések, kezdetek és versenyek a Koppányoknál

Képgaléria
Visszatérések, kezdetek és versenyek a Koppányoknál
Május 8-án nem kellett messzire utazni a Turul Koppányok lelkes versenyző csapatának, csupán a kiskunfélegyházi Szérűskertig, ahol a Huszka József Hagyományőrző és Sportegyesület rendezte meg, a Sólyompróba versenysorozat harmadik fordulóját.

Első versenyzőnk ezen a napon Varga-Bene Olívia volt, aki 7 évesen a nevezés pillanatától az eredményhirdetés végéig fegyelmezetten és koncentráltan lőtte végig a pályát, miniként, gyerektávról.

Eredmények:

Modern pusztai íjjal: Varga-Bene Olívia első, Bicskeiné Csányi Mária harmadik, Patyi Norbert tizedik helyen végzett.

Vadászreflex íjjal: Zoboki Csenge a második helyet szerezte meg.

Minden szervezet életében vannak meghatározó elemek és pillérek, őstagok, akik a vének tanácsát alkotják akkor is, ha életkoruk alapján még egyáltalán nem vének. A Koppányok vének tanácsának tagja Keserű Szilvia is, aki 2010 óta tagja az egyesületnek, 2017-től edzője, 2021-től pedig a Magyar Íjász Szövetség biztonságtechnikai ellenőri vizsgájával is rendelkezik. Nagy öröm, hogy egy kis kihagyás után Szilvia ismét visszatért a versenyzés világába, és lőállásba állva, hozzá méltóan rendkívül tudatosan, ismét megméretteti magát elsősorban önmagával, aztán a többi íjásztárssal. Mert az íjász magát látja minden célban, és szent céljává válik azzal eggyé válni a nyíl hegye által, ami a cél közepén tér nyugovóra és ad beteljesülést íjásznak és célnak egyaránt. Hajrá Szilvike!


Május 14-én Szeged-Kiskundorozsmán, a Hősök Ligetében versenyeztek a Koppányok, ez a megmérettetés történelmi kvalifikációs és minősítő verseny volt, a Dorozsmai Íjászok Baráti köre szervezésében. A megjelentek között széles körben elhangzott vélemény alapján egy meglehetősen nehéz pályát építettek a dorozsmaiak, hosszú távokkal, amellyel nagy kihívás elé állították a nevezőket.

Eredmények:

Kvalifikációt szerzett: Bicskeiné Csányi Mária, Kövecses Zsuzsanna, Zoboki Csenge, Szólya Imre, Balanyi Sándor és Tamáskovics Gyula.

Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 5., Kövecses Zsuzsanna 7., Keserű Szilvia 15., a legnépesebb kategóriában pedig Szólya Imre 18. lett.

Vadászreflex íjjal: Zoboki Csenge 1., Tamáskovics Gyula 4., Balanyi Sándor 5. helyet hozta el.

Ezen a versenyen Dinnyés Gyula versenybírói feladatokat látott el.


Május 15-én, Hetényegyházán, egy jó hangulatú, kellemes versenyen lőttek az íjászaink, a Hetényegyházi Íjász és Szabadidő Sport Egyesületnek köszönhetően. A kihívás megemlékezéssel és gyertyagyújtással kezdődött a Covid ideje alatt elveszített íjásztársaink emlékére.
Gyönyörű helyszín, gördülékeny szervezés jellemezte a találkozót.

Első versenyes íjászaink voltak Füleki Nikolett, Füleki Bianka és Nagy Zoltán, amit a szervező egy-egy ajándékkal díjazott. Büszkék vagyunk rájuk, tisztesen állták az új feladat nehézségeit, és igazi csapattársként. A versenyvégi párbajt is lelkesen végigszurkolták.

Eredmények:

Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 1., Füleki Nikoletta 2., Füleki Bianka 2., Kövecses Zsuzsanna 3., Keserű Szilvia 8., Boldog Bence 28., Nagy Zoltán 40.  helyezett lett.

Vadászreflex íjjal: Dinnyés Gyula 1., Tamáskovics Gyula 2., Balanyi Sándor 3. helyezést ért el.

Kis Mónika
Koppány íjász
                 

Kövessen minket a Facebookon is!