Program 2022. május 19. 12:00

Nagyszabású, látványos koncertet ad péntek este a V&V Project

Nagyszabású, látványos koncertet ad péntek este a V&V Project
​​​​​​​Nagyszabású koncerttel készül a V&V Project zenekar a Városalapítók Hete programjában. A Váradi Ákos és Vereb István alkotta formáció a zenére koreografált egyedi lézerfényekkel is készül a május 20-án, pénteken 21 órakor kezdődő, a városi sportcsarnok parkolójában felállított nagyszínpadi eseményre. A tagokkal e különleges esemény részleteiről és a bemutatásra szánt zenékről beszélgettünk.

Borítókép: Az öreg malom titkai – a V&V Projekt debütáló koncertje és lasershow-ja a Malom alatti sokadalom rendezvényen a Kiskun Múzeumban, 2021. szeptember 4-én

– Elárultok némi műhelytitkot az eseményről?

A Városalapítók Hete programsorozaton a V&V Project pénteken 21 órakor ad egy igazán nagyszabású koncertet. Zeneileg összeállt a program, az úgynevezett setlistet, azaz dallistát megküldtük azoknak, akik dolgoznak az anyaggal. Ők, akik megkomponálják a világítást és a 3D-s lézereket is tűpontosan programozzák, hogy összhangban legyen a zenével.

Mivel instrumentális zenét játszunk, nagyon fontos, hogy látványelemekkel gazdagítsuk a zenei élményt. Ehhez kellenek a profi szakemberek. Mint például Vörösváczki Béla hangmérnök, a V&V Project nem zenész tagja. Rajta múlik a látvány egy része és a hang. De nélkülözhetetlen a csapatban Somogyi Soma is, a 3D-s lézerek programozója. Ezek nagyon komoly és nagyon drága berendezések, nem az úgynevezett diszkólézerek, amelyek mindenféle külső programozás nélkül működnek.

– Milyen zene műfaj társul a látványhoz?


– Nehéz behatárolni a zenei műfajunkat. Úgy szoktuk mondani, hogy zeneileg Bach és Vangelis közé soroljuk magunkat. Szóval, nem a bulizós zene a mi műfajunk… – fejtette ki Ákos, majd Istvánnal egy másik formáció tevékenységére térünk át, amelyben ugyancsak együtt dolgoznak.

– Hamarosan megjelenik egy új anyag, Kiskunfélegyháza szvit címmel, aminek szintén most lesz a bemutatója.

– Rosta Ferenc alpolgármester úrral márciusban jelentettünk meg egy anyagot Holló László festőművész, Kiskunfélegyháza díszpolgára 135-dik születésnapjára. A zene szerintem folytatásért kiáltott, vittük tovább a közös munkát, így született meg a Kiskunfélegyháza szvit, amely a tatárjárástól napjainkig kíséri végig a város történelmét. Ez a Low Frequency formáció égisze alatt fog megjelenni.

– Hogyan fonódik össze a V&V Project és a Low Frequency formáció?

Mivel vannak olyan zenei elképzeléseim, amelyek nem férnek bele a V&V Project zenei világába, Low Frequency néven új projektet indítottam három évvel ezelőtt. Azonban ebben sem válunk szét Ákossal, hiszen a lemezeim zenei producereként aktívan közreműködik. Sőt, a Kiskunfélegyháza szvit lemezen zongorán is közreműködik – magyarázza István.

S hogy kettejük közös munkáját tovább árnyaljuk, Ákos még hozzáteszi: Dynamic címmel készül az ő külön lemeze is. Ezen nemcsak közreműködik István, de ő az album zenei producere is. Megegyeznek abban, hogy kettőjük közül Ákos a dinamikusabb, István pedig a filozofikusabb, tűnődőbb zenei vonal híve.

V. B.
                       

Kövessen minket a Facebookon is!