Helyi hírek 2022. május 20. 16:30

Megkoszorúzták a Civilek a civilekért emléktáblát a Szakmaközi Művelődési Ház falán

Képgaléria
Megkoszorúzták a Civilek a civilekért emléktáblát a Szakmaközi Művelődési Ház falán
Megkoszorúzták a Civilek a civilekért emléktáblát a Szakmaközi Művelődési Ház falán, május 20-án. Az eseményen jelen volt Balla László alpolgármester, a HumanumSalma Humanitárius Közhasznú Alapítvány részéről Salma Ferenc, és Némedi-Varga Beatrix, valamint a Félegyházi Népdalkör, akik kedves, a városunkról szóló dalokkal színesítették a programot.

– 2020-ban a Városi Civil Szövetség, a Szakmaközi Művelődési Ház vezetősége és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata közösen egy emléktáblát helyezett el az intézmény falán. Elődeinknek nagyon fontos volt, hogy a félegyházi emberekért, a helyiekért tegyenek. A közösségi életnek a minőségi kultúra is része volt mindig. Ezért szeretném, ha közösen meghallgatnánk a Félegyházi Népdalkör dalcsokrát, amiben emléket állítanak a kunoknak.

Engedjenek meg egy személyes kitérőt! Sokan mondták nekem korábban, hogy majdnem konok kun vagyok. Ez így is van! Budapesten születtem, de elődeim mind félegyháziak. Aztán hazatértem, mert mindig mondtam a nagyszüleimnek, hogy én itt vagyok otthon. Remélem, hogy sok olyan félegyházi ember, család van ma, akikhez szívesen jönnek olyan vendégek, akik haza és megérkeznek szeretett városunkba – hangzott el Némedi-Varga Beatrix köszöntő beszédében.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!