Helyi hírek 2022. június 4. 12:00

Csillagné Bencsik Emese, a jótékony szépítő

Csillagné Bencsik Emese, a jótékony szépítő
Csillagné Bencsik Emese sminktetováló és kozmetikusmester néhány hónappal ezelőtt csatlakozott egy országos kezdeményezéshez, aminek keretében a kemoterápia mellékhatásaként kihullott szemöldököt ingyen kitetoválja. Endre Gyöngyi jelentkezett a lehetőségre, akinek az évek óta tartó rákos betegsége, és annak kezelése miatt volt szüksége a tetoválásra. Emese elmondta a jelentkezés részleteit, Gyöngyi pedig mesélt arról a hosszú és kimerítő harcról, amit a rák ellen folytat. Nem adja fel – mondja –, hiszen pár hónapon belül kezében foghatja második unokáját. Emese felajánlásáért nagyon hálás, mert megváltoztatta az önértékelését. Arra biztatja sorstársait is, hogy merjenek élni a lehetőséggel.

Emese 22 éve dolgozik kozmetikusként, 16 éve tetovál. Eredetileg pedagógus diplomát szerzett, de úgy érezte, hogy jobban ki tudna teljesedni mások megszépítésében, mint a tanításban. Évek óta egy világmárka termékeivel dolgozva, megannyi elégedett ügyféllel a háta mögött úgy döntött, hogy csatlakozik egy nyíregyházi kozmetikus, sminktetováló kollégája felhívásához, miszerint a daganatos megbetegedések következtében elveszett szemöldököket ingyen kitetoválják. Mint mondta, a tartós sminktetoválás alapvetően egy kényelmi megoldás a mindennapi rohanásban, de vannak olyan élethelyzetek, amikor nem a praktikumot szolgálja, hanem a magabiztosság záloga. Eddig három hölgy jelentkezett nála, hogy élnének a lehetőséggel. Közülük Gyöngyi története különösen mélyen megérintette.



Az 52 éves fiatalos nagymama 2015-ben szembesült a diagnózissal: vesedaganata van. Akkor az egyik veséjét eltávolították, de sajnos a betegség ezt követően is megjelent. Műtétek, kezelések, kemoterápia következett. Néhány tünetmentes év után 2021-ben covidos lett, majd ismét kiújult a daganat. Jelenleg katéterrel él, és radikális műtétre vár, amely során több érintett szervét eltávolítják. Az előtte álló újabb megpróbáltatások elviselésében apró, mégis fontos momentum a nőiségében kapott támogatás.



– Néhány hete készítette el Emese a tetoválásomat, aminek nagyon örülök. Egy ilyen kis apróság, mint hogy nem kell napi szinten rajzolnom a szemöldökömet, segít az önbizalom visszaszerzésében. Sok nehézségen keresztül kellett mennem és még a java előttem áll, de bízom benne, hogy a hitem és az az orvosi szakértelemnek köszönhetően felépülök ebből a hatalmas műtétből és kezemben foghatom a legkisebb unokámat. Ez a betegség sok dologra megtanított. Többek között arra, hogy nem szabad szégyellni, ha valaki daganatos beteg és megváltozik a külseje. Én is nagyon sokáig titkolni próbáltam, de egy idő után egyértelművé vált mindenki számára, hogy miért változott meg a testem, a kinézetem. Mindenkinek azt tanácsolom, hogy ha hasonló helyzetbe kerüljenek, merjenek segítséget kérni családtól, barátoktól, szakemberektől, mert ebben az állapotban minden kicsi odafigyelés, bátorítás, jó szó sokat jelent – mondta Gyöngyi. 



A tetoválásra egyébként legkorábban egy évvel a kemoterápia után kerülhet sor, kizárólag orvosi jóváhagyással. Emese szeptembertől várja a jelentkezőket, akiknek korábban nem volt tetovált szemöldökük, és a kemoterápia után természetes, minőségi alapanyagokkal készült megoldást szeretnének.

V. B.

                

Kövessen minket a Facebookon is!