Helyi hírek 2022. május 21. 16:35

Izgalmas gyerekprogramok a Városalapítók Hete alkalmából

Képgaléria
Izgalmas gyerekprogramok a Városalapítók Hete alkalmából
„Mese-mese-meskete” címmel gyermekbirodalom várja a kicsiket és a nagyokat a Rocktár előtti területen, május 21-én és 22-én 9 és 13, valamint 15 és 20 óra között. A Városalapítók Hete alkalmából szervezett programban vándorjátszótér, kézműves sátor, olvasókuckó és meseelőadások is szerepelnek.

A kedvezőtlen időjárás ellenére is sokan kilátogattak a Városalapítók Hete Fesztivál gyermekbirodalmába, május 21-én, szombaton délelőtt. A Rocktár előtti zöldterületen fából készült játékok és interaktív programok sokasága várja a család apraját és nagyját. A kackiás vándorjátszótéren ingyenes körhinta és számos ügyességi játék szórakoztatja a kicsiket és nagyokat – így például bajuszfogó horgászat, memóriajáték, szerencsekerék, egyensúlybajusz, zsákoló, patkódobó és golyóvezető játékok.

A kézműves sátorban bárki kipróbálhatja a gyertyakészítést, az agyagozást, a gyöngyfűzést és a bőrművességet. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár olvasókuckójában a gyerekeket mesekönyvekkel, játékokkal és kirakókkal, a szülőket használt könyvek vásárával várják.

A programot meseelőadások is színesítik. 9 óra 30 perckor a Rest macska című mesét a Dózsa Óvoda, 11 órakor a Csárdást járó csizma című mesét a Móra utcai Óvoda dolgozói mutatták be. 18 órakor A szállást kérő róka című mesét adják elő a Móravárosi Óvoda dolgozói.

Az izgalmas és szórakoztató programok május 22-én, vasárnap is folytatódnak.

G. E.


Fotó: Fantoly Márton
                 

Kövessen minket a Facebookon is!