Helyi hírek 2022. május 22. 07:00

Családi nap a művészeti iskolában

Képgaléria
Családi nap a művészeti iskolában
Koncertekkel, táncházzal, nyílt órákkal, kézműves foglalkozással és rengeteg palacsintával várták május 21-én, szombaton délután a családokat a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában.

Folyamatosan érkeztek a gyerekek, szülők és nagyszülők szombat délután a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola sulibajáró, sulibejáró családi napjára. A programot 15 órakor réz- és fafúvós, valamint ütős hangszeresek koncertje nyitotta az iskola előtt, a Petőfi-téren. Ezt követően birtokba vették az intézményt a családok, ahol bárki betekinthetett az iskola mindennapi életébe. Lehetőség nyílt zeneórákat látogatni, hangszerbemutatókon részt venni, sőt, a táncos lábú érdeklődők a néptáncot és a társastáncot is kipróbálhatták. A képzőművészetek iránt érdeklődőket aszfaltrajzolás, hangszeres tetoválás és jelmezes- hangszeres portrékészítés várta, az iskola fotótanszékének növendékei jóvoltából. A sulibejáró játékos kvíz megoldásáért a pincétől a padlásig végig kellett járni az iskolát, a helyes megfejtésért pedig Balázs-bankó járt, amit finom palacsintára válthattak a gyerekek.

Az iskola növendékei és tanárai koncerttel is kedveskedtek a résztvevőknek. Bemutatkoztak –
többek között – a zongora, a furulya, a fuvola, a trombita, a klarinét, a szafoxon, az oboa, a gitár és az ütőhangszeres szak növendéke, valamint az iskola vonós együttese.

– Több éves múltra tekint vissza ez a rendezvényünk, amellyel egyrészt a növendékeknek és
családtagjaiknak szeretnénk egy közös programot kínálni, másrészt a zene és a művészetek iránt érdeklődőknek bemutatni az iskola nyújtotta lehetőségeket. Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan ellátogattak hozzánk, annak ellenére is, hogy számos más rendezvény zajlik a városban. Bízunk benne, hogy jövőre is megszervezhetjük ezt a nagy népszerűségnek örvendő programot – fogalmazott Kis-Fekete Vilmos, az iskola igazgatója.

Megtudtuk: az intézmény zene, tánc és képzőművészet, valamint színjáték művészeti ágban kínál képzéseket, zongora, orgona, hegedű, brácsa, cselló, furulya, dob, ütős dallamhangszer, trombita, kürt, harsona, tenorkürt, tuba, fuvola, klarinét, oboa, fagott, szaxofon, gitár, kerámia, grafika, fotó-video, társastánc, néptánc, dráma és színjáték szakokon.

A művészeti iskola május 26-án és 27-én személyesen várja az új beiratkozókat, de az intézmény honlapján online is kitölthető a jelentkezési lap.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!