Helyi hírek 2022. május 22. 13:00

Szentmise a város alapítóiért

Képgaléria
Szentmise a város alapítóiért
Ünnepi szentmisét mutatott be Rónaszéki Gábor atya, május 22-én, vasárnap délelőtt a Sarlós Boldogasszony Templomban. Az istentiszteleten Kiskunfélegyháza alapítóiért imádkoztak.

A város vezetői is megjelentek vasárnap délelőtt a Sarlós Boldogasszony Templomban tartott szentmisén, amelyet városunk alapítói tiszteletére mutattak be.

– Ezt a szentmisét városunk alapítóiért, mindazokért, akik ebben a városban éltek és élnek, a város vezetőiért és jövendő lakóiért ajánljuk fel az Úrnak – mondta Rónaszéki Gábor atya. A plébános az evangéliumi részlethez kapcsolódóan így prédikált: nem lehet béke a szívünkben, ha nincs hazánk és nincs otthonunk. Persze hazára és otthonra itt a Földön is vágyunk. A mai vasárnapon elődeinkről emlékezünk meg, azokról, akik mindent képesek voltak odaadni azért, hogy itt ezen a vidéken hazát és otthont találjunk. Óriási áldozatokat hoztak azért, hogy letelepedhessünk, hogy szabadok lehessünk, hogy igazi otthonunkat létrehozhassuk. De nemcsak földi haza és földi otthon szükséges nekünk, mert az csak ideig, óráig tölti ki a boldogság érzetét. Az igazi boldogsághoz örök haza és örök otthon is kell.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton
                    
          

Kövessen minket a Facebookon is!