Helyi hírek 2022. május 23. 07:00

Vasárnap délután bábbal, tánccal, dallal és prózával

Képgaléria
Vasárnap délután bábbal, tánccal, dallal és prózával
Vasárnap délután sem kellett unatkoznia a félegyháziaknak és mindazoknak, akik a Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál rendezvényeire látogattak a városba.

Kora délután a Felföldi Dalia Szövetség harcászati bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők a városi sportcsarnok parkolójában, a XIII. Kunsági Bajuszfesztivál keretében. Ezt követte a Varkocs zenekar koncertje. Az Ágyúnál kialakított gyermekbirodalomban eközben kézműves foglalkozásokkal várták az alkotni vágyó kicsiket, késő délután pedig a Bab Társulat: Jelenetek egy házasságból címmel óriásbábos, mindenkit megkacagtató előadására gyűltek össze az érdeklődők. És bizony korra, nemre való tekintet nélkül mindannyian jól szórakoztak.

18 órakor a Félegyházi Táncszínház és a Padkaporos Táncegyüttes A költő visszatér – részletek című előadásával tisztelegtek Kiskunfélegyháza 200 éve született lánglelkű költője előtt, a sportcsarnok parkolójában felállított nagyszínpadon. A táncoslábúakat ezt követően a Padkaporos házban táncház várta. A talpalávalót a Por zenekar szolgáltatta.

Fotó: Fantoly Márton
           

Kövessen minket a Facebookon is!