Helyi hírek 2022. május 30. 08:00

Gyerekzsivajjal telt meg a művelődési központ

Képgaléria
Gyerekzsivajjal telt meg a művelődési központ
Megannyi programmal várták a család apraját és nagyját május 29-én, a Városi Gyermeknapon. A Móra Ferenc Művelődési Központban babszínházi előadások, táncbemutatók, arcfestés, kézműveskedés, játékos foglalkozások és koncert szórakoztatta a kicsiket és nagyokat.

Folyamatosan érkeztek a gyerekek, szülők és nagyszülők a Városi Gyermeknap programjaira. A kedvezőtlen időjárás miatt, az eredetileg szabadtérre tervezett programnak a Móra Ferenc Művelődési Központ adott helyet. A rengeteg látogatónak köszönhetően az épület földszinti aulája és az emeleti termek is gyerekzsivajjal teltek meg. Az egész napos programot Majoros Ági „Az aranyhajú királylány” című bábszínházi előadása nyitotta, majd a Silver Step Táncstúdió legkisebbjei kedveskedtek bemutatóval.

Az ügyes kezű gyerekeket kézműves foglalkozások sokasága várta – többek között bábkészítés a Profi-L Bábcsoport műhelyében és kifestők, színezők a Holló László Képzőművész Körön belül működő Félegyházi Grafikai Kör jóvoltából. Játékos feladatokat oldhattak meg a gyerekek a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete, a 871-es számú Szent Imre Cserkészcsapat és a Petőfi Sándor Város Könyvtár asztalainál, sőt, a Móra Ferenc Művelődési Központ munkatársaival társasjátékozni is lehetett. Sokan álltak sorba az Izgő Mozgó Kölyökklub asztalánál is, ahol szebbnél szebb arcfestések készültek.

A délutáni műsort a Piramis Dance csoport akrobatikus látványtánc-bemutatója és a Szamárfül Projekt „Brub, avagy egy zokni, aminek nincs párja” című bábelőadása tette felejthetetlenné. A Városi Gyermeknapot a Bogár muzsika gyerekzenekar koncertje zárta 16 órakor.

G. E.

Fotó: Tarjányi Lili, G. E., V. B.
                

Kövessen minket a Facebookon is!