Helyi hírek 2022. május 25. 10:00

Madársuli a Móra utcai oviban

Képgaléria
Madársuli a Móra utcai oviban
Madársulinak adott otthon a közelmúltban a Móra utcai óvoda. Csőke Szilvia tagintézmény-vezetőtől megtudtuk, hogy a nevelési programjukban kiemelt figyelem hárul a környezetvédelemre valamint a mozgásra, mozgásfejlesztésre. Az óvodai eseményeket is ehhez a szemlélethez igazítják, hogy minél sokrétűbben, élményszerűbben juttathassák el a gyerekekhez az ismereteket.  Véleményük szerint a mai kor gyermeke egyre kevesebbet van természetben, urbanizált világunkban kevésbé ismeri a természet kincseit, növényeit, állatait.

– Ezért gondoltuk úgy, hogy Imre István vezetésével elhívjuk a Madársulit, hogy a gyermekek tapasztalati úton lássák, ismerjék meg a madarakat és tulajdonságaikat. A műsor nemcsak bemutatót tartalmazott, hanem interaktív formában közvetítette a madarakról megszerzett ismeretet. Ez az alkalom lehetőséget kínált a gyerekek számára a madarak simogatására, megfigyelésére, a madarakkal való játékra – mondta a tagintézmény-vezető.

A műsor anyagi forrása Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testületének Művelődési és Szociális Bizottsága által kiírt civil szervezeti pályázat pénzügyi támogatása útján valósult meg.

Z. A.
                   

Kövessen minket a Facebookon is!