Helyi hírek 2022. június 19. 08:00

Körkérdés: Nyár a gyerekekkel

Körkérdés: Nyár a gyerekekkel
A nyári szünet alatti felügyelet a kisgyermekeket nevelő szülőknek minden évben kihívást jelent. Mindenki az anyagi és a családi lehetőségeihez mérten oldja meg ezt a két és fél hónapos időszakot. Van, aki a nagyszülőkre bízza a kicsiket, mások a táborokban látják a megoldást, de akad olyan is, akinek a munkavégzés kötetlensége lehetővé teszi, hogy bevigye magával a gyerekeket. Mostani körkérdésrovatunkban félegyházi anyukákat kérdeztünk, hogyan képzelik el a nyári gyermekfelügyeletet.

Fazekas Renáta (28)
– A kisfiam júniusban lesz hároméves, még bölcsődébe jár. Augusztus végéig ott oldjuk meg a felügyeletét. A következő tanév előtt két hétre bezár az intézmény, abban az időszakban az apukájával közös programokat szervezünk és a nagymama is besegít nekünk.




Bajzák-Csikós Ágnes (35)
– A nyár folyamán a két kislányunkra a nagymama fog vigyázni, illetve az iskoláskorú gyermekem el tud menni az Erzsébet-táborba is. Ezen kívül tánc- és úszótáborba is elmennek a lányok. A nyár további részében még egy családi nyaralás is bele fog férni, ahol kipihenhetjük magunkat, jobban egymásra tudunk figyelni. 





Molnár Szabolcsné Károly Vivien (25)
– A párommal mind a ketten három műszakban dolgozunk, így a nagynénik, nagybácsik, nagyszülők és a dédszülők fognak nekünk besegíteni. Elviszik a kislányomat egy-egy hétre, ami hatalmas könnyedséget jelent számunkra. Igyekszünk mi is úgy kivenni a szabadságainkat, hogy legyen egy hét, amikor csak hármasban pihenhetünk, közös programokat szervezhetünk.




Huszka Vivien (31)
– A nagyobbik gyermekem kilencéves, a kisebbik pedig négy és fél éves. A nagyszülők nem félegyháziak, így rájuk nem tudunk számítani a felügyeletükben. Általában táboroztatással oldjuk meg a nyarak nagy részét, így lesz idén is. Szerencsések vagyunk, mert a vállalkozóként a munkahelyünkre is be tudnak jönni velünk, ahol kialakítottunk nekik egy elkülönített részt. Ott rajzolhatnak, foglalkoztató füzetekkel leköthetik magukat, ameddig mi dolgozunk. A családunk sportorientált, így a választott táborok is ezzel kapcsolatosak lesznek, mint a tenisz, az úszás, vagy a tánc.

V. B.
                         

Kövessen minket a Facebookon is!