Helyi hírek 2022. május 26. 10:00

eTwinning a József Attila Iskolában – 5. rész

eTwinning a József Attila Iskolában – 5. rész
A tanév utolsó projektje egy hirtelen ötlet alapján indult és mindössze másfél hónapig tartott. A negyedikes csapat ezúttal Jordánia, Lengyelország és Törökország hasonló korú gyerekeivel dolgozott együtt. Tanáruknak, Szana Andreának, nem csak a különböző feladatok elvégzését kellett felügyelnie. Társ-alapítóként a teljes projekt megszervezéséért, lebonyolításáért, a közös Twinspace gondozásáért és a partnerek munkájának irányításáért is felelős volt.

Témaként az álmok szolgáltak, és ez várakozáson felüli mértékben motiválta a gyerekeket. Mind a négy fő feladatban kisebb létszámú nemzetközi csapat működött közre. Angol felirattal ellátott rajzok készültek egy-egy álomról, amelyeket egy közös e-könyvben gyűjtöttek össze. Minden kis álmot egy másik ország diákja „hangosított ki”, olvasott fel. Így egy közösen létrehozott hangoskönyv jött létre. Ehhez borítót is kellett készíteni, ahol szavazással döntöttek arról, melyik lesz a legjobb a gyűjtemény elejére.



A következő feladatban egy, az álmokról szóló dal elénekléséhez alakultak mini kórusok. Minden versszakot más nemzet énekelt el, a rövid felvételeket pedig végül egy közös videóvá fűzték össze.

Az utolsó nagy feladatukban különböző technikai megoldásokkal (rajz, festés, makettkészítés, digitális technikák) „álomházak” születtek, amelyekből egy virtuális tárlat nyílt. Az elkészült kiállítást minden alkotó saját tempójában nézhette végig.



A fő projektalkotás egy olyan rövid felvételeket tartalmazó videó lett, amelyben a gyerekek az álmokról szóló gondolatokat mondanak el.

A projekt végén a gyerekek nagy izgalommal nézegették a közösen létrehozott produktumokat, élvezettel hallgatták egymás hangját és próbálták megérteni a különböző akcentusokat. Külön büszkeség volt számukra, hogy ebben a projektben a logóversenyt megnyerték és félegyházi készítésű borító került a hangoskönyv elejére is.



A rövid idő ellenére egy rendkívül motiváló és tartalmas, sok észrevétlen tanulási lehetőséget kínáló tevékenységsorozatnak értek a végére a József Attila Általános Iskola negyedikesei.
       

Kövessen minket a Facebookon is!