Helyi hírek 2022. május 28. 10:00

Könyvtársarok – Ünnepi Könyvhét félegyházi szerzőkkel

Könyvtársarok – Ünnepi Könyvhét félegyházi szerzőkkel
A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) 1927. június 5-én, Miskolcon tartotta évi közgyűlését, ahol Supka Géza, a Literatura irodalmi folyóirat főszerkesztője javaslatot tett a könyv népszerűsítése érdekében egy évente megrendezendő eseményre. A következő évben Magyar Hét néven egy próba könyvfesztivált tartottak azzal a céllal, hogy megtudják, érdemes-e a kezdeményezést bevezetni. Idén már 93. alkalommal rendezik meg az Ünnepi Könyvhetet.



A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban május 31-én, kedden 17 órakor kezdődik e kulturális programsorozat. Császár Levente mesemíves írta, Pócsik Olga illusztrálta a Bács-Kiskun megye legendáit és történeteit megelevenítő Legendás út című művet. A könyvet és annak keletkezését Hajagos Csaba történész, a kötet szakértője, valamint Szekeres Béla, a megyei önkormányzat munkatársa mutatja be.



Június 1-jén, szerdán 10.30-ra az ovisokat várják a GyermekBirodalomba, akik foglalkozáson ismerhetik meg Miklya Luzsányi Mónika Rozmaring és Tarack közlekedik című képeskönyvét.




Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója tiszteletére jelent meg Juhász István nyugalmazott pedagógus legújabb írása. A kiadványt június 2-án, csütörtökön 17 órakor ajánlja dr. Luchmann Zsuzsanna irodalomtörténész.




Június 3-án, pénteken 10 órakor Bakó Lizával, a Móra Ferenc Gimnázium egykori diákjával találkozhatnak a fiatalok. Csíííz! című első ifjúsági regényéről Veres Borbálával, a Félegyházi Közlöny munkatársával beszélget.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!