Helyi hírek 2022. május 27. 09:00

Jótékonykodhatunk a Dózsa Óvoda családi napján

Jótékonykodhatunk a Dózsa Óvoda családi napján
Hosszú évekre nyúlik vissza a családi napok hagyománya a Dózsa Óvodában. A tavaszi esemény idén május 27-én, 15:30-tól 17:30-ig zajlik.

Gémesné Gulyás Bernadett intézményvezető-helyettes elmondta, hogy szeretettel várnak a jelenlegi óvodások és családjaik mellett egykori és leendő óvodásokat, az érdeklődő kisgyermekes családokat, a környező általános iskolák tanulóit is, hogy egy kellemes délutánt töltsenek el náluk. A megszokott elemek mellett idén újdonságokkal is készültek, a zöld szemlélet, az egészség- és környezettudatosság nagyon fontos eleme lett a 2022-es családi napnak. Újrahasznosítható anyagokból készült játékokkal készültek és egy öko-játéksziget is helyet kap, ahol gyakorlatilag a háztartásban megtalálható tárgyak halmaza lesz, amelyekkel a gyerekek pompásan el tudnak játszani. A Móra gimnázium diákjai mindennapos, otthon is elvégezhető kísérleteket mutatnak be a gyerekeknek a délután folyamán. Lesz egy játékos labirintus, ahol robotokkal ismerkedhetnek a megjelentek.

A családi délutánnak van egy jótékonysági része is, hiszen az óvoda udvarának zöldítése érdekében téglajegyeket vásárolhatnak a megjelentek, a szülők, az összegyűlt összeget pedig az intézmény új növények telepítésére és műfüvesítésre fordítja a tervek szerint.

Nem maradhatnak el természetesen a kedvelt programelemek sem, lesz arcfestés, hajfonás, kézműves tevékenységek, kirakodóvásár és sok-sok finomság, amit szeretettel készítettek a szülők, az óvó nénik és dadusok.

Z. A.
           

Kövessen minket a Facebookon is!