Helyi hírek 2022. május 28. 17:00

Tavaszi siker a Tavaszköszöntőn

Tavaszi siker a Tavaszköszöntőn
„Tavaszköszöntő” címmel hirdetett országos vetélkedőt a Kiskunsági Nemzeti Park. Ezen a versenyen indult két osztálytársával, Gazdik Bálinttal és Radics Bencével, Rácz Bíborka, a Batthyány Lajos Általános Iskola 7. a osztályos tanulója.

A vetélkedő tematikája elsősorban biológiai, főként a nemzeti parkok növény- és állatvilágával, valamint a környezetvédelemmel foglalkozott. Három fordulón vettünk részt, mindegyik összetett, kreativitást igénylő, gondolkodtató, ugyanakkor játékos feladatokból állt. Külön örültem a rajzolós feladatoknak, amelyeket különböző technikákkal készítettem el. A saját égerfánk is segítségemre volt, hiszen plusz pontokért lehetőségünk volt fényképekkel dokumentálni egy fa életét a verseny időtartamában. A vetélkedő során végig az élmezőnyben voltunk, de sajnos a végső megmérettetésen nem tudtunk részt venni egy kirándulás miatt. A verseny szervezői ezért különdíjban részesítettek bennünket. A versenyfeladatok megoldása nagyon sok kutatómunkával járt, tervezéssel, rajzolással, de közben sok új érdekességet tudtunk meg.

Nagyon nagy öröm és büszkeség volt, mikor megkaptuk az eredményeket. Az 1. fordulóban első helyen, a másodikban harmadik, a harmadikban pedig a második helyen és összesítve országos 2. helyen végeztünk.

Szöveg és fotó: Rácz Bíborka

                    

Kövessen minket a Facebookon is!