Sport 2022. május 29. 15:00

Elismerték Sebők János úszásoktató munkáját

Képgaléria
Elismerték Sebők János úszásoktató munkáját
Oklevéllel tüntette ki Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Sebők János úszásktatót, a sportban elért eredményeiért, valamint a sportágban kifejtett oktató, nevelő tevékenységéért. Az elismerést Balla László alpolgármester adta át május 28-án, a Kiskun Vízi- és Szabadidő Sportegyesület közgyűlésén.

– Sebők János tizenkétszeres magyar bajnok, neve védjegy az úszásban. Az önkormányzat elismeri és nagyra becsüli az úszósportban elért eredményeit, valamint a sportágban kifejtett oktató, nevelő tevékenységét – mondta Balla László alpolgármester. Hozzátette: a város méltán lehet büszke a Kiskun- Vízi és Szabadidő Sportegyesület tagjaira, hiszen minden versenyen eredményesen szerepelnek, rengeteg éremmel térnek haza, ugyanakkor a fiataloknak is példát mutatnak. (Az alpolgármester ígéretet tett arra is, hogy amennyiben a város költségvetése emelkedik, akkor az egyesület pénzbeli támogatását is emelni fogják a jövőben.)

A Kiskun Vízi és Szabadidő Sportegyesület közgyűlésén az elmúlt év szakmai és pénzügyi beszámolója mellett a tervekről is szó esett. Az egyesület 2021. évi eredményeit Sebők János elnök ismertette. Elmondta: a versenyzők az elmúlt évben csak 9 versenyen vettek részt a pandémia miatt. Az egyesület tagjai összesen 134 érmet szereztek: 65 aranyat, 32 ezüstöt és 37 bronzot. A tagok közül tízen nyertek érmet különböző versenyeken. Megtudtuk: az ötvenméteres medencében Sebők János tizenkét magyar bajnoki címet nyert. Kiemelkedően szerepeltek még és bajnokok lettek Gyovai Balázs, Urbán Tamás és Csenki Klára. Ugyanilyen jól szerepeltek a rövidpályás magyar bajnokságon is, ahol Sebők János nyolc, Ónodi László, Csenki Klára és Füzesi Zsófia egy-egy aranyérmet nyertek. A váltók is kitettek magukért: a gyors, a vegyes és a mixváltók is ott vannak a korcsoportos élmezőnyben. A rövidpályás bajnokságon magyar bajnok lett 4x100 méteren a férfi vegyes váltó (Urbán Tamás, Holló Szabó Viktor, Sebők János és Ónodi László). Szintén első lett 4x50 méteren a mixváltó (Kalotai Zsuzsanna, Füzesi Zsófia, Sebők János és Holló Szabó Viktor).

– Egyesületünk az elért eredményeikkel az ország 97 egyesülete között ott van az első húszban. Eredményeinkkel nemcsak saját magunk dicsőségét tartottuk szem előtt, de a város hírnevét is növeltük. Ahhoz, hogy ilyen eredményeket érjünk el, nemcsak lelkiismeretes versenyzői csapat kellett, hanem az önkormányzat támogatása, a szponzorok önzetlen segítsége és az uszoda vezetésének jó hozzáállása is – fogalmazott az elnök.

Ónodi László elnökhelyettestől azt is megtudtuk, hogy az egyesület létszáma jelenleg 34 fő, 35 éves kortól egészen 76 éves korig, és folyamatosan várják új tagok jelentkezését. – Az úszás nagyon egészséges sport, az egyesület pedig egy jó baráti közösség. 2022-ben már több versenyen vettünk részt, egy magyar bajnokságon is, és szeretnénk idén is olyan eredményesen szerepelni, mint tavaly – tette hozzá.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton
               

Kövessen minket a Facebookon is!