Helyi hírek 2022. május 30. 12:00

Közgés sikerek Medve Matek versenyen

Közgés sikerek Medve Matek versenyen
A matematika tanulása bizony sok fáradtsággal jár. Az ókor óta mondják: „a matematikában nincs királyi út”, azaz mindenkinek meg kell dolgoznia a helyes megoldásokért. És ha mégis? Mi lenne, ha a matekot izgalmas, érdekes helyszíneken gyakorolhatnánk, például egy erdei akadálypályán…

Nagyon örültünk neki, hogy a koronavírus elvonulásával, két év után először, május 21-én végre megrendezték a szegedi Medve Matek szabadtéri matematikaversenyt. A Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum nyolc diákcsapatot (22 tanuló) és két tanárcsapatot (4 tanár) nevezett a versenyre. Mint kiderült, mi voltunk így a legnagyobb létszámú csoport.

A résztvevők az Újszegedi Erzsébet Ligetben mérték össze matematikatudásukat, a jó hangulatú, a megszokottól eltérő versenyen. A versenyzőknek a ligetben található állomásokon kellett különböző nehézségű feladatokat megoldani. Az állomásvezetők nem árulták el hogy a feladatra adott válasz jó-e vagy sem, rossz válasz esetén mellékállomás beiktatásával lehetett eljutni a következő fő állomásra. Többszöri rossz válasz esetén a segítségközpontban vezették rá a tanulókat a jó megoldásra. Ezért néhányan hosszú utat tettek meg a verseny alatt… A végső sorrend kialakításában a kérdésekre adott jó válasz, és az idő is fontos szerepet játszott.

Iskolánk a következő eredménnyel zárta a versenyt:

Nagymedve kategóriában (9-10 évfolyam): Bajnóczi Kira, Kertész-Farkas Zsuzsanna, Pál Henrietta 10/V osztályos tanulók csapata első helyezést ért el.

Seregély Ferenc 10/I osztályos tanuló egyszemélyes csapata a második helyet szerezte meg.

Tanárok versenyében Tamás Attiláné és Faragó Richárd csapata 3. helyezést ért el.

Ezeken kívül iskolánk különdíjakat is kapott.

A legtöbb állomást meglátogató csapat: Átrok Ádám, Kerekes Kornél, Konkoly Dániel 10/L osztályos tanulók.

Faragó Richárd
matematikatanár
         

Kövessen minket a Facebookon is!