Helyi hírek 2022. május 31. 08:00

Közgés diákok mutattak mintát az egész országnak

Képgaléria
Közgés diákok mutattak mintát az egész országnak
Háromnapos fogyasztóvédelmi táborban vett részt májusban a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum 10/V osztályának 10 diákja az országos fogyasztóvédelmi vetélkedő döntőjében, Mezőkövesden. A diákok az online vásárlásról készítettek videót (ne felejtsük: ősztől webáruházi technikus képzés indul a Közgében!). A pályamű olyan jól sikerült, hogy egészen az országos döntőig repítette őket.

A háromnapos rendezvény bővelkedett a szakmai programokban, de lehetőség volt a szabadidős tevékenységekre is. A tanulók előadást hallhattak a szóbeli és írásbeli szerződés jogkövetkezményeiről és fogyasztóvédelmi vonatkozásáról, a békéltető testület szakmai munkájáról. Az előadást a tábor szervezője, dr. Kispál Edit jogász tartotta, akinek a fogyasztóvédelem a szakterülete.

A vendégelőadók a fogyasztóvédelem és társterületei országos szakmai szervezeteitől érkeztek, érdekes, de szakmailag is nagyon színvonalas előadásokkal. Foglalkozásokat tartottak az influenszerek tevékenységéről, a közösségi oldalakon használt reklámok jogszerűségéről, a weboldalak használatának műhelytitkairól, arról, hogy hogyan lehet felhasználóként is belelátni a webáruházak tevékenységébe és ellenőrizni azt.

Szabadidőnkben sem unatkoztunk, megnéztük a Kaptár-köveket Szomolyán, meglátogattuk Mezőkövesd nevezetességeit és voltunk a Zsóry fürdőben is, valamint bringó-hintóval bejártuk az üdülőfalut.

A tanulók hasznosnak és érdekesnek találták a szakmai előadásokat. Olyan terület ez, az internetes vásárlás és hirdetések és az influenszerek világa – ahol a jövő fiatal közgazdászai igazán otthon vannak. A szerzett tudásukról keresztrejtvények és activity játék formájában adtak számot, ahol sikeresen szerepeltek a hét induló csapat között, II. illetve III. helyet szerezve a vetélkedőkön.

Jó hangulatú, élményekben gazdag 3 napot töltöttünk együtt. A programsorozatot tábortűzzel és szalonnasütéssel zártuk.

Kísérő és felkészítő tanáraik Kurucz Edit és Fekete Ákos voltak.

Kurucz Edit
szaktanár
           

Kövessen minket a Facebookon is!