Sport 2022. május 30. 13:00

Eseménydús és eredményes hétvége

Eseménydús és eredményes hétvége
Rendkívül eseménydús és eredményes hétvégén van túl a Kiskunfélegyházi Birkózó SE, országos egyéni és csapatbajnoki érmeket nyertünk. Négy rangos versenyen vettek részt a két nap alatt a versenyzők és kiváló eredmények születettek.

Szombaton a Diák Szabadfogású Csapatbajnokság zajlott Pesterzsébeten, itt 29 egyesület vett részt. A félegyháziak a több mint két évtizedes sportbarátságnak köszönhetően a korondiakkal közös csapatot indítottak és sorban győzték le nagynevű ellenfeleiket: először a Budapesti Vasas, majd a Kaposvár, utána a Cegléd, végül a Diósgyőr csapatai ellen diadalmaskodva jutottak a döntőbe, ahol a házigazda ESMTK jobbnak bizonyult, így magyar bajnoki ezüstérmes lett
A csapat tagjai közül a korondiak: Varga Dorottya, Fülöp Kristóf, Kacsó Ábel, Kacsó Mátyás, Moldován Vencel, Nagy Tamás, Nagy Tibor és Tófalvi Tamás. Edzőik: Balázs Imre, Józsa Gábor és Balázs Zsolt. Félegyháziak: Bene Zsombor, Benke Barnabás, Bense Zsombor, Besze László és Nagy Hunor.

Tatán rendezték az U20-as korosztály országos bajnokságát, ahol a női mezőnyben Tapodi Rebeka ezüstérmes lett az 55 kg-osok között, Kiss Viktória pedig harmadik a 65 kg-osok között. A férfi szabadfogású 57 kg-os Pál Edvin szintén bronzérmet nyert. Dunaszerdahelyen, a Csallóköz Nagydíjon Páli Gergő második, Biblia Róbert harmadik helyezést ért el.



Vasárnap a Serdülő Szabadfogású Csapatbajnokság küzdelmei zajlottak, ahol hatalmas küzdelmek árán ötödik helyezést szerzett a nagyon fiatal félegyházi gárda, legyőzve az Abony, a Bp. Kertváros, a Pécs és a BVSC együtteseit is.
Csapattagok: Bárány-Almási Tamás, Csillag Zalán, Czakó Zoltán, Hideg Balázs, Kiss Géza, Makra Benjámin, Nagy Máté és Tapodi Norbert.

Edzők: Ván Jenő, Szabó József, Kelemen András, Polyák Dániel és Molnos Norbert, továbbá Csillag Emese személyi edző


Szabó József
      edző

                              

Kövessen minket a Facebookon is!