Helyi hírek 2022. június 1. 08:00

Szuperhősök a könyvtárban – újra hódít a képregény

Szuperhősök a könyvtárban – újra hódít a képregény
Képregényfüzetekből és könyvekből álló gyűjteményfelajánlás érkezett a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárba. Az adomány megtekinthető az intézményben június 1. és június 30. között. A különleges tárlat részleteiről Abonyi Szilvia igazgató beszélt.

– Ezt a műfajt leginkább a gyermekkor és a tinédzserkor sajátjának gondolhatjuk, a szakértők szerint pedig inkább a 20-40 éves korosztályt szólítja meg. A könnyen érthető, humoros médium történetének kezdete óta számos irodalmi műfaj jegyeit sajátította el, mint például a kaland-, a tudományos, a fantasztikus, a történelmi, az életrajzi vagy pedig a családregény. Az irodalom és képzőművészet sajátos keveréke napjainkra egy önálló művészeti ággá nőtte ki magát, amelyet a kilencedik művészetnek is neveznek. Mára a popkultúra szerves része, amely mindenütt jelen van, úgy a mozikban, mint a divat világában.



Gondi Márton félegyházi képregénygyűjtő felajánlásából 59 db képregénnyel és 18 db könyvvel gazdagodott a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár. A képregényfüzetekből és könyvekből álló gyűjtemény a 90-es évek kiadványaitól máig vonultatja fel az ikonikus szuperhősök és karakterek széles skáláját, számos klasszikust és újdonságot kínálva a műfaj szerelmeseinek. A Marvel és DC hősök mozgalmas világa, többek között Bosszúállók, Pókember, X-Men, Robotzsaru, Batman, Superman, képregények, könyvek, poszterek széles repertoárja várja a könyvtárba érkezőket. A Szuperhősök a könyvtárban címmel június 1. és június 30. között tekinthető meg a könyvtár kölcsönzői terében.



Az intézmény munkatársai várják azok jelentkezését, akik esetleg színesíteni tudják a tárlatot saját gyűjteményük anyagával. Jelentkezni a 76/461-429-es telefonszámon vagy személyesen a könyvtárban lehet. A felhívás és a kiállítás egyben egy igényfelmérés is arra vonatkozóan, hogy volna-e kereslet a képregények kölcsönzésére, vagy egy esetleges képregény klubra a városunkban és a környező településeken élő rajongók köréből.

V. B.

                

Kövessen minket a Facebookon is!