Helyi hírek 2022. június 3. 17:00

Lovagi megmérettetés a Dózsa iskolában

Képgaléria
Lovagi megmérettetés a Dózsa iskolában
Lovagi megmérettetés volt a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskolában június 1-jén. Az intézmény korábban kiírt történelmi témájú versenyén – ami a Törvényalkotók kora címet viseli – eddig két forduló zajlott, most pedig a döntőre került sor az iskola termeiben és az udvarán.

A versenyre érvényes szakvéleménnyel rendelkező 5-8. osztályos, sajátos nevelési igényű, valamint beilleszkedési és tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók jelentkezését várták háromfős csapatokban. A versenyzők Kiskunfélegyházáról, Kalocsáról, valamint Bajáról érkeztek. A kiírás szerint a társaság lehetett vegyes korú is. A vetélkedőre hat társulás jelentkezett, de betegség miatt csak öt tudott részt venni.

A szervezők előzetesen kiküldték a forduló előzetes követelményeit. Eszerint a gyerekeknek László király és Adelheid királyné esküvőjére kellett ajándékot készíteniük, és a képviselt országot, iskolát bemutató szöveget – verset, prózát, vagy akár rapszöveget – költeniük. Nagyon szép, kézzel alkotott meglepetések érkeztek, de a költemények is mosolyt csaltak mindenki arcára.

Az ünnepi ceremónia után a csapatokat a Dózsa iskola önkéntes diákjai kisérték a különböző állomásokra, ahol váltásban, tíz percig versenyezhettek vadászatban, lovagi próbán, virágkötésből, labirintusjátékban, kutyaidomárént… Az egyes helyszíneken pontokkal értékelték a játékvezetők az indulókat.

Első helyezett a kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola Utódok csapata lett. Szintén a képzeletbeli dobogó legfelső szintén kapott helyet a Trónörökösök nevű csapat, a Kiskunfélegyházi Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményből. Második helyezett lett a Menő Lovagok csapata a félegyházi József Attila Általános Iskolából. A zsűri dupla harmadik helyezettet hirdetett ki, akik a TörténÉsz nevet viselték és a Kiskőrösi Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény
ből, valamint a Szent László Lovagjai Kalocsa Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményből érkeztek a versenyre.

V. B.
              

Kövessen minket a Facebookon is!