Sport 2022. június 2. 17:30

A hűvös idő sem szegte az íjászok kedvét

Képgaléria
A hűvös idő sem szegte az íjászok kedvét
Május 28-án véget ért a Sólyompróba versenysorozat a kiskunfélegyházi repülőtéren, a Fénypárducok szervezésében.

Sajnos ezen a napon az időjárás kegyetlen volt hozzánk. Úgy fel voltunk öltözve, mintha novembert írtunk volna, ráadásul 12 órától 13.30-ig, a versenyünk végéig esett az eső. Három koppány, Varga-Bene Olívia, Zoboki Csenge és jómagam, Bicskeiné Csányi Mária küzdöttünk a helyezésekért sikerrel. Mindhárman a versenyenkategóriánkban elsők lettünk.

Bicskeiné Csányi Mária 63%-os teljesítményt ért el a tradi íjjal lövő senior nők között.

Zoboki Csenge 58%-os teljesítmény ért el a vadászíjjal lövő ifjú lányok között.

Varga-Bene Olívia 47%-os teljesítmény ért el tradi íjjal lövő mini korosztályban, de úgy, hogy nincs mini táv, itt a gyerektávról kell lőni ebben a versenysorozatban.


Ezen a napon kiderült, hogy ki lehetett a korosztályában a Sólyom-szobor birtokosa. A Koppányok közül Zoboki Csenge büszkélkedhet ezzel. Bicskeiné Marcsi összesített eredmény alapján második. Sajnos Olívia későn kapcsolódott be a versenysorozatba, így az ő összesített eredményét nem értékelték.

A mai napon is csatlakozott hozzánk Bicskei István. A célok lőhetők voltak, természetesen itt is volt távolra és még messzebbre felállított cél. Amíg az értékelés zajlott, a REMEDY zenekar szórakoztatott bennünket.



Május 29-én Kecskeméten, a Műkertvárosi Sportcentrumban rendezte meg KIE a VII. Hírös Kupa Íjászversenyét. A hűvös esős idő miatt nagyon kevesen jöttek el a versenyre. A reggeli borongós idő, amely áztató esővel párosult, szerencsére a verseny kezdetére elmúlt, sőt, a versenyzés ideje alatt sem kellett az esernyőt elővenni. Sok célt lőhető távolságra helyeztek el, de volt olyan is, ami kihívást jelentett az íjászoknak. A versenyen a Koppányokat öten képviseltük, de hatan voltunk, mert Bicskei István is csatlakozott hozzánk.

Eredmények tradi íjakkal:

Bicskeiné Csányi Mária első lett tiszteletre méltó korosztályban.

Füleki Bianka második az apródok között.

Kövecses Zsuzsanna negyedik a tiszteletre méltó nők között.

Szeibert Imre tizedik a felnőtt férfi korosztályban.

Vadászíjjal egyedül Tamáskovics Gyula lőtt, aki a tiszteletre méltó férfiak közt második helyezést ért el.

Bicskeiné Csányi Mária
Koppány íjász
           

Kövessen minket a Facebookon is!