Helyi hírek 2022. június 6. 12:00

Körkérdés – melyik a kedvenc rendezvénye?

Körkérdés – melyik a kedvenc rendezvénye?
A Városalapítók Hete Fesztivál alkalmából arról kérdeztük a félegyháziakat, hogy melyik a kedvenc rendezvényük és miért?

Horváth Mária (47): A párommal nagyon jól éreztük most is magunkat a Városalapítók Heti rendezvényeken, a délutáni színpadi programokat és a táncos bemutatókat is élveztük. Kellemes kikapcsolódást nyújtanak ezek a programok, miközben ismerősökkel is találkozunk, beszélgetünk. Szívesen látogatunk ki ősszel a Libafesztiválra és tavasszal a Virágünnepre is.




Borsos Donát
(16): Legszívesebben a zenei programokra és a szabadtéri koncertekre járok. Nagyon szeretem a fúvószenekar nyári és karácsonyi koncertjeit, már el sem tudom képzelni az ünnepi készülődést az ifjúsági és a koncert fúvószenekar hangversenye nélkül. Örülök, hogy számos városi rendezvényen is fellépnek, a majálison is remek térzenei koncertet adtak. Nagyon szeretem a zenét és a zenélést, fontosnak tartom, hogy ezáltal is művelődjek.




Görög Hajnalka (37): Két kisfiam van, egy ötéves és egy kétéves, így leginkább a gyerekprogramokra járunk. A Városalapítók Hetén például a kackiás játszótér nagyon jó szórakozás mindkettőjüknek. A nagyobbik fiam a kézműveskedést, a kisebbik a mese és bábelőadásokat szereti. A kedvencünk a majális és a városi gyereknap, mert ezeken minden korosztály talál magának megfelelő programot. Az ilyen rendezvényeken mi szülők is kikapcsolódhatunk kicsit.




Szabadszállási Richárd (32): Egyértelműen a szabadtéri koncertek, különösképp a rock zenekarok fellépései. Előszeretettel járok a Rocktárba, és nagyon örülök annak, hogy egyre több városi rendezvényen mutatkoznak be környékbeli rock zenekarok. Hazafias érzelmű emberként szívesen veszek részt, olyan hagyományőrző rendezvényeken és megemlékezéseken is, amelyekkel elődeink előtt tisztelgünk.




Borsos Gábor (38): A Sörfesztivál az egyik legjobb városi rendezvény, nemcsak azért mert különleges kézműves söröket kóstolhatok, hanem azért is, mert számos kulturális program és koncert színesíti a rendezvényt. Családosként szívesen járunk a városi gyerekprogramokra, a karácsonyi időszakban pedig az adventi gyertyagyújtásokon is részt veszünk.

G. E.
                   

Kövessen minket a Facebookon is!