Kultúra 2022. június 8. 17:00

Péntektől Kolimpia Kiskunfélegyházán

Péntektől Kolimpia Kiskunfélegyházán
A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium ez évben 12. alkalommal rendezi meg a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók Arany János Kollégiumi Programjában részt vevő kollégiumok diákjai számára az országos sporttehetség-találkozóját, a kollégiumok olimpiáját, a Kolimpiát június 10. és 12. között Kiskunfélegyházán. 11 város, mintegy 250 kollégistája mérheti össze tudását és ügyességét 6 sportágban (kosárlabda, íjászat, asztalitenisz, futsal, zenés gimnasztika és sorverseny).

Borítókép: archív – G. Z. 

A rendezvényt június 10-én, pénteken 14 órakor nyitják meg a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Ezt követően a sportcsarnokban kezdetét veszi a verseny, először streetball-mérkőzések lesznek, majd asztalitenisz, este pedig a Kossuth iskola tornatermében a zenés gimnasztikával zárul a pénteki program.

Szombaton a focimérkőzésekre kerül sor, szintén a városi sportcsarnokban, délután pedig az íjászok mérik össze tudásukat a Kossuth iskola sportudvarán.

Vasárnap sorversennyel indul a nap a  sportcsarnokban, ahol ezt követően a futsaldöntő mérkőzéseivel zárul a megmérettetés. Terveink szerint az eredményhirdetésre vasárnap 13 órakor kerül sor, szintén a sportcsarnokban. 

A rendezvényt megtiszteli részvételével többek között Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő, aki a rendezvény fővédnöke is.

            

Kövessen minket a Facebookon is!