Helyi hírek 2022. június 7. 16:00

A Vivat Bacchus koncertezett az Óplébánián

Képgaléria
A Vivat Bacchus koncertezett az Óplébánián
A pécsi Vivat Bacchus énekegyüttes lépett fel június 6-án, a kiskunfélegyházi Óplébánia kerti színpadán. A csapat saját bordalokkal, feldolgozásokkal és slágerekkel szórakoztatta a közönséget.

Az összegyűlt félegyháziakat, a Foktőről, Jánoshalmáról és Budajenőről érkezett vendégeket Rónaszéki Gábor plébános köszöntötte. – Egy vidám, színes délutánra jöttünk össze, nem is akármilyenre, ma a Vivat Bacchus énekegyüttest látjuk vendégül a Plébániai esték hangversenysorozat keretében. Sokat gondolkodtam mi legyen a színpadkép, végül találtam két demizsont, hogy mégis stílusos legyen a berendezés – jegyezte meg tréfásan a plébános. Hozzátette: régi ismeretség fűzi az énekegyütteshez, amelynek négy tagjával távoli rokoni kapcsolatban áll.

Megtudtuk: a Balásy Szabolcs, Szentgyörgyváry Károly, Szentgyörgyváry Péter, Szentgyörgyváry Gergely, Bognár Szabolcs és Kőszegi-Papp Sámuel alkotta együttes 2001 nyarán alakult, küldetést érezve a bordalok világának megreformálására és színesítésére. Mára Magyarország legfoglalkoztatottabb acapella együttesévé nőtte ki magát a csapat. A saját bordalok mellett számos egyedi stílusú, hangulatú dal és sláger található az együttes egyre szélesedő repertoárjában. A június 6-i műsorban a csapat saját dalai mellett – mint például a Dixie bordal, a Mit iszunk? és a Tokaji bordal – felcsendült megzenésített formában Petőfi Sándor Szomjas ember tűnődése című verse és a Hungária együttes Újra itt a nyár című slágere is.

G. E.

            

Kövessen minket a Facebookon is!