Kultúra 2022. június 11. 08:00

Kultúrsarok – Megújult nyári táborok a művelődési központban

Kultúrsarok – Megújult nyári táborok a művelődési központban
Június 20-ától kezdődően tematikus kézműves gyermektáborokkal várják a 6-12 év korú fiatalokat a Móra Ferenc Művelődési Központban egy vidám nyári kikapcsolódásra.

Borítókép és további fotók: Patyi Zoltán – ArtZone Photography



A művelődési központ mára már hagyománnyá vált nyári táboraiban idén két tematikából választhatnak az érdeklődők: a vadnyugat szerelmesei kipróbálhatják magukat az indiántáborban, míg a népi hagyományok kedvelői a János vitéz néptánc és kézműves táborban. Mindkét tábor elsősorban a kézművességet helyezi előtérbe, ahol a gyermekek kreativitásuk segítségével megalkothatják a tematikájukhoz fűződő tárgyakat, viseleteket. E mellett számos mozgásos, játékos feladatban vehetnek részt, elengedve ezáltal az iskolai időszak nehézségeit.



Az indiántábort két turnusban, június 20-ától 24-éig és július 4-étől 8-áig tartják meg. Itt a gyermekek csoportos foglalkozás keretében készíthetnek álomfogókat, szélcsengőket és sok más érdekes tárgyat, amelyek során megismerkedhetnek a kézművesség különböző technikáival és azok szépségeivel. Délután társasjátékozással, mesenézéssel és mozgásos feladatokkal kapcsolódhatnak ki a gyerekek. A tábor másik tematikája szorosan kapcsolódik az idei Petőfi 200 emlékévhez.



A János vitéz tábort ugyancsak két turnusban, június 27-étől július 1-jéig, illetve július 11-étől 15-éig hirdetik meg. A turnus során a gyerekek Kátai Tibor néptáncoktatóval tanulhatják meg a palotás tánc alapjait és a különböző népi játékokat, miközben megismerkednek Petőfi Sándor híres elbeszélő költeményével, a János vitézzel. A táncos foglalkozások mellett természetesen marad idő a kézműves foglalkozásokra is, ahol az irodalmi műhöz kapcsolódó tárgyakat (huszárcsákó, párta, stb.) készíthetnek el a gyerekek, de lesz nemezelés, szövés és agyagozás is.

További tájékoztatás és jelentkezés a 76/466-843-as telefonszámon, Fekete Krisztiánnál!
                         

Kövessen minket a Facebookon is!