Helyi hírek 2022. június 13. 08:00

30 éve a gyermekek szolgálatában

30 éve a gyermekek szolgálatában
Azt gondolhatná a kedves olvasó a cím alapján, hogy ez a cikk egy tanárról vagy egy óvónőről esetleg egy gyermekorvosról fog szólni. Pedig korántsem.

Ez a cikk egy végtelenül nyugodt és pontos szakemberről szól, aki 1992 nyara óta szorgalmasan dolgozik azon, hogy a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium diákjai rendezett környezetben tanuljanak, hiszen mások mellett Bodor László az iskola karbantartója és asztalosa. Pontos, lelkiismeretes és kimagasló színvonalú munkájával, segítőkészségével kiérdemelte Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testületének Elismerő Oklevelét. Ennek kapcsán beszélgettünk, stílszerűen az iskola alagsorában berendezett, apró, de jól felszerelt műhelyében, László irodájában.

Bodor László Kiskunfélegyházán született 1952-ben. Öt testvére volt. Négy gyermek édesapja és szerencsésnek mondja magát, hisz tíz gyönyörű gyermek nagyapja. Épület- és bútorasztalos végzettségével a Lenin Termelőszövetkezetben dolgozott, és amikor – 1992 nyarán – ő is részt vett asztalosként az iskola felújításában, olyan jól érezte itt magát, hogy megkérdezte: lenne-e itt számára hely? Ennek már harminc éve. Azóta minden munkanapját itt tölti reggeltől délután kettőig annak ellenére, hogy megkezdte a nyugdíjas éveit is. Feladata igen változatos. Nem szeret tétlenkedni, szavaiból is kitűnik, hogy a munka fontos számára, élteti őt. Afféle ezermesterként tevékenykedik, belekóstolt itt már jószerivel az összes szakmába. Kicsit ért a villanyszereléshez, festéshez, kertgondozáshoz és mindenféle apró-cseprő dologhoz, ami nélkül nem forogna olyan olajozottan az iskola működésének kereke.

Beszélgetésünk alatt betoppant Laci bácsi két unokája és egyik lánya, Boglárka, aki az iskolában tanít. Kérdésemre, hogy mit szóltak az oklevélhez, csak annyit mondtak, hogy nagyon-nagyon büszkék rá. A kitüntetett csillogó szemei pedig arról árulkodtak, hogy ennél nagyobb elismerést nem is kaphatott volna.

T. L.

              

Kövessen minket a Facebookon is!