Sport 2022. június 10. 17:30

12. alkalommal nyitották meg a Kolimpiát városunkban

Képgaléria
12. alkalommal nyitották meg a Kolimpiát városunkban
A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium idén 12. alkalommal rendezi meg a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók Arany János Kollégiumi Programjában részt vevő kollégiumok diákjai számára az országos sporttehetség találkozóját, a kollégiumok olimpiáját, a Kolimpiát, június 10-e és 12-e között Kiskunfélegyházán. 11 város mintegy 250 kollégistája mérheti össze tudását és ügyességét 6 sportágban (kosárlabda, íjászat, asztalitenisz, futsal, zenés gimnasztika és sorverseny). A rendezvény megnyitójára június 10-én, 14 órakor került sor a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban.

Az ünnepségen megjelent Vikker József, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese, dr. Szalay Piroska, a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének titkára, Balla László, városunk alpolgármestere, Csáki Béla, az Arany János Program kiskunfélegyházi mentora, Csernyánszky Erzsébet, a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Kollégium nyugalmazott vezetője, Szabó Péterné, a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium tagintézmény-vezetője és Csergő József kollégiumvezető.

Vikker József beszédében hangsúlyozta, hogy annak ellenére, hogy sportvetélkedőkről van szó, nagyon fontos, hogy jó hangulatú rendezvényről érkezzenek haza majd a diákok. Azt kívánta, hogy mindenki úgy érezze, hogy mindent megtett annak érdekében, hogy iskoláját, csapatát méltóképpen képviselje és elérte azt a célt, amiért eljött Kiskunfélegyházára.

Balla László visszaemlékezett köszöntőjében a saját sportmúltjára, amikor több száz kilométerre elutaztak és örömmel találkoztak régi barátokkal egy-egy verseny alkalmával. Ez a mai versenysorozat is az előző évekhez hűen nagy küzdelmekkel teli lesz, mindezek mellett azt kérte a versenyzőktől, hogy a kialakult jó kapcsolatokat tegyék még jobbá, és vigyék Kiskunfélegyháza jó hírét, minél messzebb.

Csernyánszky Erzsébet beszédében visszaemlékezett a 2008-as kezdetekre, amikor az ötletből rövid időn belül eseményt szerveztek. Az első Kolimpiára 2009 júniusában került sor, akkor 7 csapat részvételével. Az esemény azóta az évek során rengeteg szép emlékkel gazdagította a részvevőket és a nevelőket, szervezőket is.

Az ünnepség alatt megemlékeztek három olyan kiváló testnevelő pedagógusról, akik sajnos idén már nem lehettek itt: Csincsák Zoltán, Bertalan Márta és Szálkay József.

A megnyitón közreműködött a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar, Kis-Fekete Vilmos vezényletével, a Padkaporos Táncegyüttes és a Kiskunfélegyházi Waldorf Általános Iskola tanulói.

A nyitórendezvényt követően a sportcsarnokban kezdetét vette a verseny, először streetball mérkőzések, majd asztalitenisz, este pedig a Kossuth iskola tornatermében a zenés gimnasztikával zárul a pénteki program.

Szombaton a focimérkőzésekre kerül sor, szintén a városi sportcsarnokban, délután pedig az íjászok mérik össze tudásukat a Kossuth iskola sportudvarán.

Vasárnap sorversennyel indul a nap a  sportcsarnokban, ahol ezt követően a futsal döntő mérkőzéseivel zárul a megmérettetés. Terveink szerint az eredményhirdetésre vasárnap 13 órakor kerül sor, szintén a sportcsarnokban. 

Z. A.
             

Kövessen minket a Facebookon is!