• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Háromszáz Sportszelet hátrányos helyzetű középiskolás tehetségeknek
Sport 2022. június 11. 17:40

Háromszáz Sportszelet hátrányos helyzetű középiskolás tehetségeknek

Háromszáz Sportszelet hátrányos helyzetű középiskolás tehetségeknek
Június 10-12. között tizenkettedik alkalommal tartják az Arany János Programok keretében megvalósuló Kolimpia, azaz a Kollégiumok olimpiája országos sporteseményét a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szervezésében.





A rendezvény során tizennégy szakképzési társintézmény halmozottan hátrányos helyzetű középiskolás sporttehetségei mérhetik össze tudásukat hat sportágban: futsal, streetball, íjászat, asztalitenisz, zenés gimnasztika, kolimpikonok viadala (sorverseny). A Kolimpián résztvevő intézmények mindegyikében működik a nehéz sorsú családok gyermekeit támogató Arany János Program, amelyben különösen fontos szerepet kap a tehetséggondozás. A Kolimpia mintegy 300 sporttehetség számára jelent országos megmérettetési lehetőséget.



A verseny szombati napjára látogatást tett Lezsák Sándor, Kiskunfélegyháza és térsége országgyűlési képviselője, aki Szabó Péterné iskolaigazgatóval és a szervezőkkel futsalselejtező mérkőzéseket tekintett meg az iskola tornatermében és a sportcsarnokban.



A Kolimpia mind a háromszáz résztvevője számára Lezsák Sándor egy-egy Sportszeletet vitt ajándékba. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, mindenkiben van egy rejtett érték, amit meg kell találni. A Kolimpia olyan sikerélményt nyújt a hátrányos helyzetű tehetségek számára, amely kitörési lehetőséget teremthet számukra az iskolaévek után.



Az esemény zárása és eredményhirdetése vasárnap lesz a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban.
             

Kövessen minket a Facebookon is!