Helyi hírek 2022. június 13. 16:00

Kovács Ernő lett ismét a Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott

Kovács Ernő lett ismét a Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott
Orbán Viktor miniszterelnök ismét Kovács Ernőt nevezte ki Bács-Kiskun megye kormánymegbízottjának. A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezetője így immár a harmadik ciklusát kezdi meg a hivatal élén.

A törvény szerint ugyanis az intézményeket irányító kormánymegbízottak megbízatása négy évre szól, és a miniszterelnök mandátumával együtt szűnik meg. Kovács Ernőt aki korábban 16 évig, 2014-ig Tiszakécske polgármestere volt első alkalommal 2014-ben bízta meg a kormányfő azzal, hogy Bács-Kiskun megye kormánymegbízottja legyen. A megbízatás a törvény értelmében a 2018-as országgyűlési választásokat követően megszűnt. Akkor azonban 2018. július 1-jétől Kovács Ernő addigi munkája elismeréseként, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára a  miniszterelnök újabb négy évre bízta meg a tiszakécskei politikust a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezetésével.

Ez a ciklus járt le most, amikor eddigi munkájának ismételt elismeréseként Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára a kormányfő június 12-i hatállyal, újabb négy évre Kovács Ernőre bízta a megye vezetését számolt be a keol.hu
                   

Kövessen minket a Facebookon is!