Gazdaság 2022. július 2. 08:00

Újabb gyártástechnológiai fejlesztés a Torus Kft.-nél

Újabb gyártástechnológiai fejlesztés a Torus Kft.-nél
A Torus Acéltermékgyártó Kft a GINOP Plusz-1.1.2-21 Magyar Multi Program – A kiemelkedő teljesítményű, valamint jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása – keretében technológiai és infrastrukturális fejlesztéseket hajt végre 2023 végéig összesen 601,4 millió Ft összértékben, amelynek 50%-a, 300 706 158 Ft a Széchenyi Terv Plusz keretében nyújtott vissza nem térítendő Európai Uniós támogatás segítségével valósulhat meg.


A lemezvágó folyamat automatizálási terve

A Torus Kft-nek – az IFKA előminősítés által is támogatott – célkitűzése, hogy ennek a hazai stratégiával összhangban lévő projektnek a keretében előirányzott fejlesztések hatékonyan szolgálják a vállalkozás működésének a piaci kihívásokhoz való igazodását, a megrendelői igényeknek való megfelelést és ezen keresztül az értékláncban történő előrelépést, illetve lehetővé tegyék az exportértékesítési volumen további jelentős növelését. Fejlesztési céljuk nem csupán az eszközbeszerzésre koncentrál. A technológiai és infrastrukturális adottságok megteremtése mellett a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre is szeretnének kiemelt figyelmet fordítani azzal, hogy saját villamosenergia-termelésükhöz megújuló energiaforrást hasznosító rendszerbe is fektetnek. 



A tervezett beruházások:

– Lemezvágó folyamat automatizálása egy FANUC M-410iC/315 típusú 4 tengelyű robot integrációjával

– Infrastrukturális és ingatlanberuházás esővíz-elvezetéssel illetve út- és térburkolatok felújításával

– CREAFORM DEMO MetraSCAN BLACK Elite lézerszkenner beszerzése a termékek és szerszámok 3 dimenziós modellezéséhez

– 599 kWp teljesítményű napelemrendszer telepítése

– GOODWAY GV 780 M meghajtott szerszámos, C-tengelyes karusszeleszterga a speciális szerszámok gyártásához

– Inspekt UTM univerzális szakítógép az alapanyagok modernizált teszteléséhez

A beruházások a cég telephelyén, Kiskunfélegyházán valósulnak meg, aminek befejezése 2023 második felében várható. A fejlesztés hozzájárul a versenyképesség, az árbevétel, bruttó hozzáadott érték növeléséhez, a munkahelyek megőrzéséhez, új munkahelyek létrehozásához.



A projektről és a cég tevékenységéről bővebb információt a https://torus-kft.webnode.hu/ és a http://www.baz-heads.de/ oldalon olvashatnak.

Projektazonosító: GINOP PLUSZ-1.1.2-21-2022-00049

                          

Kövessen minket a Facebookon is!