Helyi hírek 2022. június 19. 12:00

Szünidőben is biztonságban

Szünidőben is biztonságban
A nyárra jellemző nagy hőség megviseli az úton közlekedők szervezetét, a magas hőmérséklet hatására a járművezető figyelmetlenebbé, türelmetlenebbé, agresszívabbá válik. A nyári időszakban a kedvező útviszonyok hatására jelentősen nő a járművek sebessége, s ezzel egyenesen arányosan emelkedik a baleseti kockázat, illetve a bekövetkezett baleseteknél a sérülések súlyosbodása.

Borítókép: ORFK KRESZ-kirakó

Nagyon fontos, hogy a szülők felkészítsék a gyermekeket, azoknak a veszélyhelyzeteknek az elkerülésére és kezelésére, amelyek őket érhetik. A szülők a gyermekeikkel együtt tekintsék át a legfontosabb gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokat, vizsgálják át a gyermekeik kerékpárját és szükség esetén szereljék fel a kötelező tartozékokkal, mint például a fékkel, világítóberendezéssel, prizmával, csengővel.

Szintén fontos, hogy a kerékpárok műszaki állapota mellett saját és gyermekeink biztonságáról se feledkezzenek el. Kerékpározás, görkorcsolyázás és a gördeszkázás közben használjanak bukósisakot, védőfelszereléseket. Tanítsák meg a gyermekekkel a közismert 112-es segélyhívó telefonszámot, amelyre baleset esetén szükség lehet.

Balesetmentes közlekedést kíván a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság!

…hogy mindenki hazaérjen!

               

Kövessen minket a Facebookon is!