Kultúra 2022. június 18. 11:00

Sikeres tanévet zárt a művészeti iskola

Képgaléria
Sikeres tanévet zárt a művészeti iskola
„Sikeres tanévet zárt a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola.” Ezzel a mondattal kezdte Kis-Fekete Vilmos igazgató, a június 15-én megrendezett tanévzáró beszédét. A továbbiakban részletesen felsorolta azokat az elért eredményeket, amelyek ennek az erőteljes erejű mondatnak a megfogalmazására sarkallták. Az eseményre nagyon sok szülő ellátogatott, akik a diákokból és tanárokból álló formációk műsorát hallgathatták meg az esemény zárásaként.

Június 15-én zsúfolásig megtelt a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola koncertterme és aulája ünneplőbe öltözött növendékekkel és családtagjaikkal, hogy hivatalosan is elbúcsúzzanak a tanévtől. Igazán eredményes munka folyt a régi-új iskola falai között, hiszen a tanév során tizenhárom különböző regionális, országos, nemzetközi versenyen vett részt számos rézfúvós, fafúvós, vonós, zongorista és ütős növendék felkészítő tanárával, és pályázaton vett részt a képzőművész tanszak is. Mindig nagy öröm, ha egy tehetséges növendék zenei pályán képzeli el életét.

A következő tanévben három növendék folytatja tanulmányit zeneművészeti szakgimnáziumban: Bartos Botond (zongora, Bolla Julianna növendéke), Csíkos Zita (zongora, Kasza Zsuzsanna növendéke) és Vaczláv Gergő Gábriel (harsona, Benedek Péter növendéke). Ők az ünnepségen a Hidas Frigyes Alapítvány ösztöndíját vehették át. Kimagasló teljesítményük jutalmát és igazgatói dicséretet kaptak: Bajáki Tímea, Bálint Ádám István, Bartos Botond, Csőke Csenge, Farkas Liliána Hanna, Juhász Eszter, Karádi Áron, Molnár Sára Dóra, Ördögh Szilárd, Pesír Dorina, Szólya Borbála, Termol Boglárka, Vaczláv Gergő Gábriel, Varga Judit.

Az évzáró műsoraként Bach d-moll kétszólamú invenciója hangzott el Bartos Botond előadásában, felkészítő tanára Bolla Julianna volt. Vaczláv Gergő Gábriel harsonán adta elő Vivaldi a-moll szonáta I. tételét. Felkészítő tanára Benedek Péter, zongorán közreműködött Bolla Julianna.

Az iskola tanárai szeretettel várják a művészetek iránt érdeklődő gyermekeket és szüleiket a következő tanévben is. A hangszeres lehetőségekről és egyéb művészeti ágakról az iskola honlapja nyújt tájékoztatást.

V. B.
              

Kövessen minket a Facebookon is!